Ухапшени због сумње на корупцију у јавним набавкама 

НИШ: Припадници Министарства унутрашњих послова - Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу и Безбедносно- информативном агенцијом ухапсили су три особе због постајања основа сумње да су извршиле више коруптивних кривичних дела.

Ухапшени су одговорно лице Опште болнице у Лесковцу Н.Д. (1965) због постајања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем, овлашћено лице предузећа „Транслy“ Д.С. (1975) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем подстрекавањем и запослена у Општој болници у Лесковцу М.М. (1963) због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја. 

Сумња се да је Д.С. подстрекавао Н.Д. да измени конкурсну документацију у јавној набавци за услуге одржавања хигијене у Општој болници у Лесковацу, како би фирме „Транслy“ и „Респект легал“ из Београда испуниле услове предвиђене јавном набавком, а затим и добиле овај посао.

Д. С. се сумњичи да је користећи свој службени положај посредовао да М.М. као члан комисије за јавну набавку у овој болници, без претходног писаног захтева понуђача, измени конкурсну документацију како би „Транслy“ и „Респект легал“ ставила у повлашћени положај у односу на друге понуђаче за услуге одржавања хигијене.

Претресом куће осумњиченог Н.Д. пронађено је и одузето 22.200 евра, 3.500 швајцарских франака и 400 америчких долара.Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести