Ухапшени власник и капетан брода код Хвара због тровања путника

ХВАР: Сплитско-далматинска полиција саопштила је да је завршено криминалистицко истраживање о смрти италијанског менаџера и тровању још пет особа на броду код Хвара, као и да су ухапшени власник брода и капетан.
hvar, pixabay
Фото: Pixabay

"Полицијски службеници ПУ сплитско-далматинске довршили су криминалистичко истраживање јуцерашњег догађаја када је у хварску луку упловио моторни брод на којем је пронаден мртав мушкарац, а пет особа је због тешког здравственог стања хитно превезено у Сплит и хоспитализовано (три пунолетне особе - рођени 1955, 1963. и 1975, те двоје деце - рођени 2008. и 2014, сви држављани Републике Италије). Након указане лекарске помоћи у КБЦ Сплит, утврђено је да су деца животно угрожена", наводи се у саопштењу полиције, преноси Index.hr.

Обдукција је потврдила да је мушкарац, држављанин Италије, на броду у Хвару преминуо због тровања угљен-моноксидом. Огласили су се и из сплитске болнице и поручили да је стање девојчице и дечака који су се такође отровали на истом броду и даље критично.

Да је извор опасног угљен-моноксида очито на броду којим су пловили уверили су се данас и истражитељи током увиђаја на броду, преноси Index.hr.

На броду на којем се у уторак догодио инцидент са тровањем италијанских туриста код Хвара, поновљен је и данас када је једном полицајцу позлило па је интервинисала Хитна помоћ.

Ваздух на броду "Атлантиа" је и очигледно и даље јако токсичан и опасан, пише хрватски Јутарњи лист и подсећа да је од тровања јуче преминуо италијански привредник Еугенио Винчи, док је двоје деце старости пет и 14 година у критичном стању.

EUR/RSD 117.5606
Најновије вести