Ухапшени нападачи на организаторе картинг манифестације у Београду

БЕОГРАД: Поводом напада на организароре у манифестације промоције ауто и картинг спорта, по налогу Првог основног јавнов тужилаштва у Београду ухапшени су Б.Ц. и А.Љ, а суд им је након саслушања одредио притвор до 30 дана.
hapsenje
Фото: MUP, ilustracija

Сумња се да су Б.Ц. и А.Љ. напали председника Спортско ауто и картинг савеза Србије Станиши Лазарца који је у том приликом задобио лаке телесне и Александра Тошића, наводи се у информацији тужилштва овјављеној на његовом сајту.

Осумњичени се терете да су извршили кривично дело Насилничко понашање. Сумња се да су Б.Ц. И А.Љ. са другим НН лицима, изреволтирани чињеницом да је, због одржавања манифестације промоције ауто и картинг спорта у суботу, 5. Октобра у суорганизацији Града Београда, обустављен саобраћај за возила у улицама Теразије и Краља Милана све до Трга Славија, као и на свим прилазним саобраћајницама, својим возилима прошли постављене барикаде (пластичне) и физички напали оштећене.

Б. Ц. и А. Љ. су по налогу тужилаштва ухапшени 7. октобра.

Притвор је обојици одређен због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, а према А.Љ. И и опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

У саопштењу тужилаштва се напомиње да је у току предузимање радњи полиције у циљу утврђивања идентитета других НН лица који су учествовали у овом догађају.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести