Ухапшени: Лекар, полицијски службеник, адвокат и осуђеник

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Н.П. (1978), лекара Клиничко-болничког центра "Звездара" због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја, и А.Ж. (1979) полицијског службеника Полицијске управе за град Београд због сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем.
hapsenje
Фото: pixabay.com

У овој акцији, коју су припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције (УКП), извели у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапшена је и Б.Ð.(1961), адвокат из Београда, која се терети да је извршила кривично дело трговина утицајем у подстрекивању, а кривичном пријавом за исто кривично дело обухваћен је и Ж.В. (1987) који се налази на издржавању затворске казне.

Сумња се да је Н.П. сачинио лажну медицинску документацију о лечењу и хоспитализацији осуђеног Ж.В., на основу које је он у више наврата одлагао извршење затворске казне, иако није ни лечен у КБЦ "Звездара", наводи се у саопштењу МУП-а.

Томе је посредовао полицијски службеник А.Ж., тако што је на основу усмених налога адвоката Б.Ђ. и осуђеног Ж.В позивао осумњиченог лекара Н.П. и договарао сачињавање лажне документације. 

Осумњиченима Н.П. и А.Ж. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док је ухапшена Б.Ð. спроведена надлежном тужилаштву ради саслушања.

Ђорђе
24.03.2019 • 13:58
Поштовани Н.П, А.Ж, Б.Ђ, ако сте криви за шта се теретите желим вам весело издржавање казне.
EUR/RSD 117.5714
Најновије вести