Удавио се Панчевац на Шљункари у Ковину

Наочиглед супруге и пријатеља, у недељу по подне под водом је нестао двадесетчетворогодишњи М. М. из Панчева, готово у самом плићаку језера Шљункара, код Ковина.
Sljunkara Kovin/V. Zivkov
Фото: Dnevnik.rs

Присутни купачи су одмах почели претрагу дела на којем су супруга и пријатељи показивали да је последњи пут виђен, али и после сата није пронађен.

На лице места убрзо су стигли полиција и истражни органи.

Супруга несрећног М. М. рекла је репортеру „Дневника” да је он био непливач, да су сви у друштву непливачи и да њен супруг није пошао у дубоку воду, али га је највероватније нешто повукло (трава, муљ или нагла дубина) и да је почео да тоне.

– Пришао му је друг да га извади, а онда је и он пао, на шта је супруга реаговала и извукла првог кога је могла да дохвати. Нажалост, њен супруг је исклизнуо из руку свог пријатеља и нестао под водом – каже нам један очевидац.

Фото: Dnevnik.rs

Несрећни пар је само пре три месеца изгубио годину и по стару девојчицу, која је изненада преминула од срца, сазнали смо од скрушене мајке.

Тело младића јуче је пронађено и пренето на обдукцију, након које ће бити познато да ли се утопио или му је позлило на пливању, а Више тужилаштво у Смедереву је преузело је случај.

Фото: Dnevnik.rs

Иначе, језерео Шљункара је удаљено од центра града око шест километара, означено је као градско купалиште којем ове године није посвећена пажња, тј. уређени прилаз и приобаље, јер је тик уз језеро започето ископавање и градња затвореног базена. Осим усмене поруке да купачи буду стрпљиви док радови трају, нигде нису постављене никакве табле с упозорењем да се купа на сопствену одговорност. По навици старој тридесетак година, на то језеро долазе Ковинци, али и Панчевци и Смедеревци, упркос великој трави у води и наглим дубинама на само метар-два од обале. Језеро је настало након ископавања шљунка пре четрдесетак година.    

В. Живков

EUR/RSD 117.5727
Најновије вести