Убиство оца и самоубиство сина није једина трагедија породице Терзин

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Мозаик трагедије у Новом Кнежевцу, у којој је Дамир Терзин (40) ножем је заклао непокретног оца Светислава (67), а онда извршио самоубиство тако што је попио лекове, истражни органи још склапају.
1
Фото: Dnevnik.rs

Двадесетак дана пре тог трагичног догађаја који је откривен у суботу после подне, Дамирова мајка Љиљана (64) извршила је самоубиство на Католичком гробљу пуцњем из пиштоља у главу.

Полиција је беживотна тела оца и сина пронашла у суботу касно по подне, али сасвим је извесно да се злочин догодио неколико дана раније, пошто су полицајци пре службеног проваљивања у кућу породице Терзин још у дворишту осетили непријатан мирис.

По незваничним подацима, беживотна тела оца и сина полицајци су пронашли како леже једно поред другог крај кревета.

– На основу стања лешева, било је јасно да су већ неко време тако стајали, можда чак и седам дана – кажу комшије оно што су чули након увиђаја.

Њихова тела су после увиђаја пребачена у Нови Сад, у Центар за судску медицину, ради обдукције и тачног утврђиваwа узрока смрти. Није познато када ће бити њихова сахрана јер од када је откривен исход те породичне трагедије, осим патроле полиције и представника медија, нико се није појављивао код куће породице Терзин у Улици Стевана Дороњског 9. Дом породице Терзин изгледа сасвим солидно, али се претворио у кућу страве јер је за кратко време у два немила догађаја остао без сва три члана.

Комшије нису упућене у то када ће бити сахрана. Као што смо већ писали, комшије су посумњале да нешто није у реду у кући породице Терзин, па је то пријављено полицији.

Било им је сумњиво што је Дамиров „опел астра” данима стајао паркиран испред улазне капије, да у кући недеqу дана клима-уређај није радио, светла су све време била упаљена, а није било никаквих знакова живота.

Комшије причају да су обично виђале Дамира када би излазио из куће, отишао до продавнице, потом се враћао кући и није се појављивао. Осим поштара и човека који им је косио траву, Терзини нису ни са ким били у контакту. Комшије потврђују причу да је син Дамир претио мајци Љиљани па и да ју је наводно тукао, али у полицији није било пријава породичног насиља.

Дамир је замерао мајци да је одговорна за очево здравствено стање јер, наводно, није дозволила да се њен муж Светислав оперише. Светислав је, иначе, као возач радио у једној новокнежевачкој фирми, а пре неколико година доживео мождани удар и остао непокретан.

У Новом Кнежевцу се прича да је Дамир био чудне нарави и да се није ни са ким дружио. Раније је кратко време држао кафић „Ла понте” у центру Новог Кнежевца, али је тај локал већ дуго затворен. Када је пре неколико година отац Светислав претрпео мождани удар, син Дамир и мајка Љиљана су бринули о њему.

Прича се и да је Дамир говорио да ће убити мајку и себе ако му отац умре. Мајка Љиљана је дигла руку на себе из пиштоља који су имали у кући. Наводно је пре трагичног чина виђена најпре на Православном гробљу, али пошто је тамо било људи, отишла је на Католичко гробље одмах поред и ту се убила.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести