У више акција ухапшено 62 осумњичених за различита кривичних дела

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова у циљу сузбијања општег криминала, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у више одвојених акција ухапсили су укупно 62 особе због сумње да су починили различита кривична дела, саопштио је данас МУП.
policija1, tanjug
Фото: Tanjug, ilustracija

У питању су кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, тешке крађе, разбојништва, преваре, угрожавање сигурности, недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, фалсификовање исправа, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и многа друга кривична дела.

Такође, против још девет особа поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Током више одвојених акција на територији Србије, полиција је запленила више од три килограма наркотика, тачније више од пола килограма кокаина, 1,2 килограма амфетамина, око 130 грама хероина, више од 1,2 килограма марихуане и више од 300 комада екстазија и других таблета.

На територији града Београда је откривена и једна лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима.

Полиција је у оквиру ових акција запленила и 1,1 килограм експлозива, четири пушке, од којих је једна полуаутоматска, шест пиштоља, три револвера, више стотина комада муниције различитог калибра и детонаторске каписле.

Током акције полиција је одузела 13.420 евра, 1.193 долара, око 170.000 динара и више возила.

Одузета су и два рачунара, екстерни хард диск и један лаптоп, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести