У Молу супругу полио бензином па запалио

У породичној трагедији у Молу живот је изгубила Славица Лудман (47) из тог бачког места крај Тисе.
1
Фото: м.митровић

Она је преминула након што ју је бензином полио и запалио њен супруг Карољ Л. (58). Трагедија се догодила у њиховој породичној кући у Молу, у ноћи између петка и суботе. Наредном Вишег јавног тужилаштва у Суботици тело настрадале послато је у Центар за судску медицину у Нови Сад ради обдукције.

Пошто је супругу полио бензином и запалио, потом је безуспешно покушао да угаси ватру, али у томе није успео. Пожар у кући се распламсао, а неко од комшија је приметио ватру и алармирао полицију, ватрогасце и Хитну помоћ.

-Пожар су локализовали ватрогасци и спречили да кућа потпуно изгори. Шта се тачно догодило и шта је узрок смрти биће познато након обдукције.  Не знамо да ли је настрадала за живота имала повреде. Истражитељи су затекли њено угљенисано тело, а и Карољ има опекотине - сазнајемо из извора истраге.

Увиђај је извршио заменик вишег јавног тужиоца у Суботици Бранислав Ранков. Према незваничним сазнањима истрага иде у правцу љубоморе. Не зна се са сигурношћу да ли је несрећна жена поливена бензином док је спавала или је пре кобног догађаја било свађе међу супружницима. Настрадала Славица је пронађена у кревету, где је ватра букнула, пошто је Карољ Л. узео канистер са бензином из аутомобиле, полио га и запалио, па пламен страховито букнуо.

Карољ Л. је дијабетичар и према неким информацијама које су се појавиле у медијима, он је наводно узео већу количину инсулина, али је од ватре коју је покушао да угаси задобио опекотине због којих је превезен у Општу болницу у Сенту.   

Карољ Л. се налази у шок соби Опште болнице у Сенти, а шта се све одиграло у породичној драми, вероватно ће се више сазнати када истражни органи успеју од њега узети изјаву, чим буде у бољем здравственом стању, јер још није у стању да говори.  

Фото: Славица Лудман, приватна архива

У Молу, док је у суботу у току преподнева трајао увиђај, видно шокиране комшије нису желели јавно да коментаришу породичну трагедију. Настрадала жена радила је као спремачица у месној Основној школи “Новак Радонић”, док се Карољ услужно бавио изнајмљивањем свадбарског шатора, па је организовао многа свадбена весеља у Молу и околини, а пре тога је радио по ресторанима.

Мештани Мола испричали су да је Карољ Л. родом из Бечеја и да је породицу засновао у Молу. Иако је имао здравствених проблема, напорно је радио. Житељи Мола су утисак да је породица у којој је дошло до трагедије била сложна, па нису желели да се упуштају у спекулације да се Карољ на све одлучио због љубоморе. Наизглед су имали складан и хармоничан брак, али према ономе што смо чули, Славица је у последње време волела да излази са другарицама и на дурштвеним мрежама је објављивала фотографије. Уовој породици није било пријава полицији за насиље у породици, а шта се догодило утврдиће истрага.

М. Митровић

Фото: М. Митровић

Фото: приватна архива

  1. Славица Лудман
EUR/RSD 117.5801
Најновије вести