Тужилаштво подигло оптужницу против Зрењанинца: Тукао мајку и брата, па насрнуо на полицајца

Основни јавни тужилац у Зрењанину је, пред Основним судом, подигао оптужницу против Ж. Ц. (46) из Зрењанина, због сумње да је починио кривична дела насиље у породици и напад на службено лице у вршењу службене дужности.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Окривљеном се ставља на терет да је 2. октобра ове године, око 13 часова, у Зрењанину, док је био под дејством алкохола, најпре физички насрнуо на брата Б. Ц, ког је неколико пута песницом ударио по глави и телу, гурајући га кроз целу кућу. Затим га је набио на регасто врата од трпезарије, где је Б. Ц. пао на под. Тада га је окривљени неколико пута ударио ногом у тело.

Нападнути брат је успео да побегне у суседну просторију у коју се закључао, али је оптужени ногом развалио врата и ушао је у собу. Његов брат је потом побегао у радионицу и држао је кваку како би спречио нападача да уђе, али је он разбио стакло на вратима. Тада је Б. Ц. изашао у двориште, где се појавио и Ж. Ц. говорећи му: „Ајде, хоћеш опет да побегнеш“. Онда се вратио у кућу, пришао је мајци А. Ц, ухватио је руком за косу, срушио на под и, држећи је за косу, вукао ју је по соби.

Када су у просторију ушли полицијски службеници, оптужени је напао полицајца Д. З. Он му је, наиме, наредио да престане са насиљем, па је оптужени пустио мајку, пришао је полицајцу, ухватио га обема рукама за кошуљу и вербално га напао. Такође га је цимао, покушавајући да га обори на под, а када га је полицијски службеник ухватио како би га савладао, покушавао је да га огребе по лицу.

Окривљени се налази у притвору у Окружном затвору у Зрењанину.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести