Туга у Змајеву: Сахрањен средњошколац који се утопио у каналу

Шеснаестогодишњи Бранимир Николић, који се утопио у каналу Јегричка, сахрањен је данас на Православном гробљу у Змајеву.
sahrana u zmajevu, Dnevnik/Laslo Kiš
Фото: Дневник/Ласло Киш

Тужна поворка, још увек у неверици, испратила је Бранимира на вечни починак. Уз присуство родбине, пријатеља, комшија и великог броја мештана Змајева, сахрани су присуствовали и Бранимирови другови из основне и средње школе.

Скрхани болом и тугом, родитељи су још увек у шоку, не могу да се помире са чињеницом да њиховог Бранислава нема. У најтежем болу била је мајка Јарослава, која је све време грлила сандук у којем је тело њеног покојног сина. До вечне куће испратили су га и другари и другарице из основе и средње школе, који су током целог обреда плакали над својим другом о коме имају само лепе речи. С породицом Николић у тешком болу нашли су се и грађани Змајева који тешко доживљавају ову трагедију.

Подсетимо, Бранимир је у четвртак дошао на канал и, врућ, без претходног квашења, скочио у воду. Када није испливао, очевици су одмах притекли у помоћ, међутим, нису успели да га спасу.

Фото: Дневник/Ласло Киш

Како је сазнао наш репортер на лицу места, извештајем обдукције утврђено је да је Бранислав Николић скочио у воду Јегричке и да га је у том моменту вир који се налазио на месту скока повукао ка дну. Како се претпоставља, Бранислав се највероватније није снашао у паници и дошло је до класичног дављења. Очивици који су били на том месту покушали су да га пронађу, али нису успели.

Родитељи несрећног дечака нису знали да је отишао на канал, на који су му, иначе, бранили да иде, иако је био пливач.

„Чули смо сирене, а убрзо након тога комшије су нам јавиле да се Бранимир утопио“, кажу у породици.  

Родитељи су одмах отишли на место страшне трагедије, надајући се да је њихов син, ипак, жив, и да се није догодило оно најгоре.

Фото: Дневник/Ласло Киш

Потпуно скрхан болом, Бранимиров отац Бране рекао је новинарима да је његов син био изузетно добро дете и да му је стално помагао у сезонским пословима које су редовно обављали зато што су били слабијег материјалног стања.

Породица Николић има седморо деце, најмлађе дете има свега девет месеци, а Бранислав је био најстарији и био је десна рука родитељима. Како сазнајемо, двоје старије деце знају да им је брат настрадао, а млађи виде да се нешто дешава, али још увек не знају шта.


Рониоци за месец дана извукли 20 утопљеника

Рониоци су данас имали два случаја вађења утопљеника из река, у Змајеву и код Пожаревца.

„Нажалост, и поред бројних апела и вежби акција спасавања које смо одржали на територији Србије у циљу показивања важности поштовања река, дешавају се трагедије. У последњих месец дана полицијски службеници Ронилачке јединице Жандармерије извадили су чак 20 утопљеника“, каже командант те јединице Александар Кикош.

Он је истакао да је важно да грађани буду свесни опасности на неуређеним купалиштима, али и да воде више рачуна пре уласка у воду.

„Још једном апелујемо да се не користе неуређена купалишта, не конзумира алкохол пре уласка у воду и не улази неприпремљено у воду јер све то може довести до трагичног исхода“, нагласио је Кикош.


Иначе, породица Николић живи у веома скромним условима. Према речима комшија новац за сахрану су морали да позајме и не знају како ће да га врате. Живе у трошној кући с две просторије, без струје и воде.

Покојни Бранимир је у септембру требало да крене у трећи разред Средње стручне школе „4. јули” у Врбасу.

Д. Н. – Л. К.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести