Мајка остављене бебе терети се за тешко убиство у покушају

БЕОГРАД: По налогу Вишег јавног тужилаштва ухапшена је 33. годишња Г.М. због сумње да је јуче оставила тек рођену бебу у контејнеру у београдском насељу Жарково.
vise javno tuzilastvo
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Она ће сутра бити саслушана пред тужиоцем, а на терет јој се ставља кривично дело тешко убиство детета у покушају (члан 114. став 9), рекла је за Танјуг портпарол тужилаштва Ирена Бјелош.

Њој је одређено задржавање до 48 сати.

За кривично дело тешко убиство детета запрећена је казна од 10 до 40 година затвора, а према законским прописима, за дело које остане "у покушају", као и овом случају, суд може да изрекне ублажену казну.

Бебу је јуче у пластичној кеси у контејнеру пронашао пензионер Слободан Цветковић, док је шетао свог пса.

Беба је потом смештена у дечију клинику у Тиршовој.

Раније данас, министар унутрашњих послова небојша Стефановић је казао да је полиција пронашла и ухапсила мајку за коју је сумња да је јуче оставила тек рођену бебу у контејнеру.

Нема ништа што може да опише када у контејнеру нађете мали живот. Срећом, живо дете, које је под озбиљним надзором лекара и које показује добар оправак након свега тога, рекао је Стефановић.

Додао је да му је жао што људи не разумеју колико се неки боре да имају децу, колико се муче и желе да усвоје дете, а онда неко уради овакав, како је рекао, безуман, монструозан потез

Не могу као родитељ да разумем да се неко одрекне таквог малог живота, додао је Стефановић.

Драго му је, каже, што је дете живо и здраво.

Кривичним санкцијама се нико никада не радује, али су неопходне да се покаже да тако нешто не мозе да се дешава, подвукао је министар.

Он је навео да постоји много институција у земљи које могу да пруже сваку врсту помоћи, којима грађани могу да се обрате, те да нема да учине било шта нажао себи или другима.

Хвала свима који су на трептај ока реаговали да дете буде збринуто, закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести