Стефановић: Полазници ЦОПО бедем у одбрани од криминала

КУЛА: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас полазницима Центра за основну полицијску обуку да ће њиховим пријемом у редове полиције у септембру Србија добити још чвршћи бедем у одбрани од криминала.
МУП Србије
Фото: МУП Србије

Стефановић је присуствовао показним вежбама које су специјална и посебне јединица МУП-а извеле за 537 полазника 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку у Наставном центру у Кули.

„Полазници су данас имали прилику да виде како изгледа деловање наших специјалних и посебних јединица и како изгледа бити део тима најспремнијих и најспособнијих припадника полиције. Важно је и да наши припадници и полазници ЦОПО увек размишљају о даљем усавршавању", рекао је Стефановић.

Фото: МУП Србије/Министар Стефановић у ЦОПО центру

Каже да је држава уложила доста новца у њихове униформе, опрему и технику, као и да је важно да разумеју да свака недеља тренинга доприноси ефикаснијем спасавању живота и њих и грађана.

"Зато нам је стало да припадници полиције буду професионални и обучени за извршавању свих, па и најсложенијих задатака, које имају пред собом“, поручио је Стефановић.

Фото: МУП Србије/Министар Стефановић у ЦОПО центру

Он је након вежбе разговарао са полазницима ЦОПО, који ће се већ на јесен придружити својим колегама у заштити безбедности грађана.

Фото: МУП Србије/Министар Стефановић у ЦОПО центру

„Важно ми је да они разумеју да само напорним радом могу бити одговорни, озбиљни и поштени полицајци, какве захтева народ Србије. Уверен сам да ће умети да покажу како се воли своја земља“, нагласио је Стефановић.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести