Стефановић: Ове године 50 нових полицајаца у Нишу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић отворио је јуче нову зграду Станице саобраћајне полиције „Исток” у Нишу, где је присуствовао уручењу четири возила - три путничка и једно теренско возило, која служе припадницима саобраћајне полиције за увиђаје и најавио је да ће ове године су у нишку полицију запослити нових 50 полицајаца.
stanica nis
Фото: МУП

„Током ове године кроз две класе Центра за основну полицијску обуку у Ниш ће доћи 50 нових полицајаца и хоћемо да попунимо сва недостајућа радна места, да покажемо да полиција о овом великом граду води рачуна и да нам  је јако важно да се грађани Ниша осећају безбедно“, рекао је Стефановић новинарима.

Министар унутрашњих послова је у Нишу обишао и градилиште где се преуређује објекат месне заједнице у нову полицијску испостава у општини Палилула, што ће, како је рекао, бити прва испостава такве врсте у Нишу. Та инвестиција, како је рекао, пуно значи полицајцима, а поготову имајући у виду колико је њихових колега настрадало, не само током НАТО бомбардовања, већ и у свим годинама када су се борили против терориста, криминалаца и свих оних који су угрожавали животе грађана Србије.

„Значи им да виде да држава јединствено брине о њима и њиховим породицама било да запошљавамо те људе, било да преуређујемо услове у којима раде“, казао је Стефановић.

Упитан да оцени рад нишке Полицијске управе прошле године и да прокоментарише то што се у Нишу само једно убиство десило прошле године, Стефановић је рекао да се нишка полиција добро снашла и да је радила и на расветљавању неких случајева који су у прошлости бринули грађане Ниша.

„Захваљујући њиховом добром раду и расветљавању тих случајева, ми данас немамо никога у Нишу да каже да ће било ко бити заштићен, без обзира одакле долази, из које политичке опције, из било које друштвене структуре, било да запали нечији аутомобил или изврши пљачку“, рекао је Стефановић. Додао је да се свакодневно гради полиција која је полиција грађана, која добро разуме шта су потребе народа.

Како каже, у Ниш је последњих година доста уложено у економском смислу, што је предводио председник Александар Вучић доводећи инвеститоре, те да се полиција трудила да обезбеди сигурност грађанима, као и инвеститорима, како инвестиције не би биле „окрњене зато што нема безбедности”.

„Хоћемо да грађани Ниша осете потпуну безбедност и да буду потпуно сигурни на улицама, у својим кућама, као и други грађани Србије и мислим да Полицијска управа у Нишу иде у том смеру. Статистика је одлична, али и даље ослушкујемо грађане и желимо од њих да чујемо да ли има нешто што се може поправити“, рекао је министар.

Навео је да увек постоји простора да буде боље, али да се МУП труди да унапреди услове рада већег броја полицајаца, са бољом опремом.

Упитан о случајевима паљења аутомобила у Нишу, Стефановић је рекао да је доста тих случајева расветљено, да нису сви, што не значи да се на томе не ради и да неће бити расветљени.

Стефановић је нагласио и да сада сваки новинар ужива безбедност и да сваком ко запрети новинару, правда долази најбрже могуће.

„Некада су у Нишу кафиће отварали нарко дилери и имали сте локале у које није смело да се уђе, јер су тадашње власти биле да кажемо врло сарадљиве. Сада су та времена прошла, сада имате полицију у Нишу која може да уђе у сваки локал и сме да закуца на сваку адресу и нема тог криминалца којег се полиција плаши“, истакао је Стефановић.

С. Х.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести