Стефановић: Одлучује се о притвору Контићу

БЕОГРАД: Очекује се да је Иван Контић (30), који је ухапшен у Подгорици за покушај убиства младића у Новом Саду, у овом тренутку код надлежног судије који ће одлучивати о одређивању притвора, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
stefanovich
Фото: Танјуг (Видео)/Небојша Стефановић

Контић, који је осумњичен да је 24. августа брутално пребио 28-годишњег младића у Јеврејској улици у Новом Саду, ухапшен је јуче у Подгорици, а министар Стефановић наводи да је Интерполова потерница коју је Србија расписала за њим стоји.

"Ми желимо да он дође у Србију, да му се овде суди. Надам се да ћемо у наредним данима знати више детаља везано за одлуке, то је сада у рукама правосуђа", рекао је Стефановић на ТВ Пинк.

Он је захвалио колегама из Црне Горе за које каже да су професионално радили са српском полицијом на том случају од првог тренутка.

Стефановић је навео да је црногорска полиција дошла до информација које су указале на то где се налази стан у Подгорици у коме се крио Контић.

"У овим тренуцима се очекује да буде изведен пред надлежног судију који ће одлучивати о одређивању притвора", рекао је Стефановић.

Стефановић се осврнуо и на покушај политицзације тог случаја због навода да неко штити Контића.

"Ти исти увек тврде исто. Шта је проблем кад слушате оно што говоре Ђилас, Обрадовић, Јеремић? Увек имате хиперпродукцију лажних афера, палету измишљотина", рекао је Стефановић.

Додао је да када се ситуација разреши, престаје таква прича и креће нова измишљотина.

Dusan
12.10.2020 • 11:39
Moze da lezi za nanosenje telesnih povreda to je otprilike kao kad vam nadju 1 gram trave drugi put
EUR/RSD 117.5806
Најновије вести