Стефановић: Морамо да будемо јачи од дилера

БЕОГРАД: „Борба против дроге нема ни границу ни алтернативу, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додаје да ће полиција наставити са запленама дроге, али и да се мора јачати улога родитеља у борби против наркоманије.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Морамо да будемо јачи од дилера и да спасемо младе животе. У томе мора да буде много снажнија улога породице. Родитељи морају да схвате колико је значајна њихова улога и да посматрају шта њихова деца раде", рекао је Стефановић за ТВ Прва.

Он је нагласио да је МУП заједно са Министарством просвете покренуо пројекат у школама где ће ове године децу у првом, четвртом и шестом разреду обучени полицијски службеници причати са децом о наркоманији.

"Радиће се и на едукацији родитељи који морају да знају које промене у понашању њихове деце могу да буду први аларм. Организоваће се и предавања о сајбер криминалу, да родитељи знају колико то може бити повезано са разним облицима криминала па и са дрогом", нагласио је он.

МУП ће, како је рекао, наставити се репресивне мерама и да "нема криминалца који ће моћи да буде миран у Србији". 

Он је истакао да је захваљујући акцијама полиције и сталним хапшењима наркодилера и запленама, све мање дроге на улицама а у прилог томе говори податак да је дрога на улицама поскупела 30 до 40 одсто.

"Настављамо борбу даље, нарочито против синтетичких дрога, што је нови тренд свуда у Европи. Добијају се у кућним лабораторијама, јефтиније су. Наставићемо са запленама како би показали да смо потпуно посвећени заштитуи живота сваког нашег грађанина", закључио је министар.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести