Стефановић: Интензивна борба против трговине нарокотицима

БОР: Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у Бору да је задовољан резултатима рада Полицијске управе у том граду и поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити интензивну борбу против трговине наркотицима, као и да ће полицијски службеници до краја године добити ново повећање плата. 
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Припадници Министарства унутрашњих послова процесуирају више осумњичених и одузимају много већу количину наркотика него у претходним годинама. Наставићемо са снажним притиском на нарко-дилере, јер је недопустиво да наша деца на било који начин буду угрожена“, истакао је Стефановић после обиласка ПУ у Бору и разговора са полицијским службеницима. 

Како преноси МУП Србије, истакавши ефикасан рад полицијских службеника у расветљавању четвороструког убиства на салашу у Јабуковцу код Неготина, он је рекао да је полиција идентификовала и поднела кривичне пријаве и против два лица која се терете да су осумњиченом за убиство продала оружје. 

"Мислим да је Полицијска управа у Бору добро радила свој посао у протеклом периоду и у борби против насиља у породици и остварила значајне резултате. Наравно, потребно је да читаво друштво у Србији има свест да морамо заштитити жене, да морамо да покажемо да смо против било каквог насиља и да насилници не могу бити благонаклоно гледани“, поручио је Стефановић.

У разговору с полицијским службеницима, он је најавио да ће Министарство наставити са опремањем и побољшањем услова рада полиције. 

Министар је навео и да ће полицијски службеници имати ново повећање плата већ ове године. 

 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести