Спречен покушај кријумчарења скоро 800 боксова цигарета

БЕОГРАД: Цариници су у ноћас, током тзв. дубинске контроле код наплатне рампе Стара Пазова, открили и спречили покушај кријумчарења скоро 800 боксова цигарета са страним акцизним маркицама, саопштила је Управа царина.
cigarete, uprava carina
Фото: Управа царине

Прекршај је откривен опсежном контролом спроведеном у унутрашњости територије, када је у аутобусу који је путнике превозио на релацији Србија - Аустрија, откривен нелегални товар цигарета.

Захваљујући анализи ризика и обавештајном теренском раду, мобилна екипа цариника је пратила аутобус који се са путницима упутио ка тржном центру Пандорф сумњајући да се поред путника у аутобусу налази и нелегална роба.

Возач, српски држављанин из Шапца, који је заустављен ради контроле на наплатној рампи код Старе Пазове, под пратњом је наставио пут ка прелазу Хоргош. Схвативши, медутим, да це на прелазу аутобус бити подвргнут детаљној контроли, симулирао је квар аутобуса, вероватно у жељи да путници не буду сведоци тог прегледа.

Након што му је у помоћ послато друго возило и путници њиме наставили пут, царинци су возача са наводно неисправним аутобусом допратили до Терминала Београд где је он детаљно прегледан на скенеру.

Тада су и потврдене сумње наших цариника, јер је откривено да се у простори намењеном за мини кухињу налази 773 скривена бокса цигарета марке ''честерфилд'' са акцизним маркицама Северне Македоније. Меду откривеним цигаретама цариници су затекли 4.760 паклица плавог и 2.970 паклица наранџастог ''честерфилда''.

Један од приоритета рада царинске службе Србије је сузбијање нелегалне прекограницне трговине, а посебна пажња посвећена је свакодневној борби против сиве економије која се темељи на кријумчарењу акцизне робе попут цигарета, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести