Скупоцене златне монстанце из цркве у Бечу пронађене у Хоргошу

ХОРГОШ: Стевану Б. (66) из Хоргоша, у чијој кући су пронађени скупоцени религиозни  предмети украдени из католичке цркве у Бечу, након саслушања у Основном јавном тужилаштву у Сенти одређен је притвор у трајању до 30 дана.
1
Фото: Dnevnik.rs

Он је након хапшења од стране припадника СБПОК-а и полицијског задржавања приведен у недељу у ОЈТ Сенте, осумњичен због кривичног дела прикривање, с обзиром да су  украдени предмети.пронађени у пословном простору у Хоргошу, који је у његовом власништву и давао га је у закуп. 

Према информацијама из извора истраге, Стеван Б. на саслушању у својству осумњиченог, бранио се да то нису његови предмети, да није знао о каквим предметима се ради, нити како су се ту нашли. У питању су златне монстанце, украдене у католичкој цркви у Бечу претпрошле године. Тада је из бечке цркве украдено још неколико мањих предмета који још нису пронађени.

- Нема доказа да је осумњичени у време крађе скупоцених црквених реликвија боравио у Бечу, нити је до сада долазио у сукоб са законом - речено је у ОЈТ Сента за наш лист.       

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала су пронашли три скупоцена религиозна предмета која су украдена 2018. године из католичке цркве у Бечу и ухапсили Стевана Б. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело прикривање.

Из МУП-а је саопштено да су полицијски службеници у склопу међународне полицијске сарадње на више локација извршили претрес кућа и помоћних објеката које користи осумњичени где су пронашли скупоцене религиозне предмете украдене у Бечу.

М. Митровић

 

 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести