Сину Жељка Митровића, Александру, 11 месеци кућног затвора

Први основни суд у Београду осудио је Александра Митровића (26), сина власника „Пинка” Жељка Митровића, на 11 месеци кућног затвора због саобраћајне несреће у којој је 2013. године у Београду погинула седамнаестогодишња Андреа Бојанић. 
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Првостепеном пресудом, објављеном данс после поновљеног суђења, Митровићу је изречена и мера којом му је у периоду од године забрањено управљања моторним возилима Б категорије. 

Оптужница терети Митровића да је „18. јула 2013. око 22.45, у Устаничкој улици у Београду, возећи џип брзином од 80 километара на сат, док је дозвољена брзина ограничена на 50 километара, у тренутку зеленог светла за возаче на семафору, ударио на пешачком прелазу Андреу Бојанић док је прелазила улицу при црвеном светлу за пешаке, те се с места несреће удаљио не заустављајући возило”.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је првобитно теретило Митровића за тешко дело против безбедности саобраћаја и непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди, а првом пресудом био је осуђен по обе оптужбе.

У међувремену, пре него што је предмет стигао до апелације, наступила је застарелост кривичног дела непружања помоћи, па је после укинуте прве пресуде, суђење Митровићу поновљено по оптужби за тешко дело против безбедности саобраћаја.  

У усменом образложењу нове пресуде првостепеног суда истакнуто је да су и у поновљеном поступку остале исте околности као током првог суђења па је, како је наведено, изречена и иста пресуда јер из изведених доказа произлази да је окривљени возио аутомобил брже од 50 километара на сат и да се није придржавао саобраћајних прописа о ограничењу брзине.

Током поступка Александар Митровић је негирао оптужбе да је изазвао саобраћајну несрећу, и изразио је дубоко жаљење због трагедије која му је, како је навео, потпуно променила живот и на коју мисли сваког дана. 

Митровић је навео да је критичном приликом за возила било „чисто зелено светло све време на семафору, и да се одједном, у тренутку, појавила девојка која је почела да претрчава”.

– Скинуо сам ногу с гаса, кочио и свирао. Нисам сигуран да ли сам успео да кочим пре контакта – испричао је у одбрани Митровић на почетку суђења.

Пресуда је првостепена, па ће о коначној пресуди одлучити више судске инстанце, након што незадовољне стране уложе жалбу.       

Ј. Јаковљевић

Zoran
06.10.2020 • 20:16
Samo Zabela dolazi u obzir
Kaca
07.10.2020 • 00:18
Samo zabela
EUR/RSD 117.5773
Најновије вести