Саслушана осумњичена  за убиство мужа у Зрењанину, детаљи тајна

Тереза П. (46) из Зрењанина, која је осумњичена да је на свиреп начин убила свог супруга Срђана П, саслушана je у зрењанинском Вишем јавном тужилаштву.
3
Фото: Ж. Балабан

Вршилац функције вишег јавног тужиоца у Зрењанину Борислав Миглински је у допису достављеном „Дневнику“ навео да је осумњичена задржана по налогу овог тужилаштва, због постојања основане сумње да је извршила кривично дело тешко убиство.

- Објављивање описа кривичног дела, садржаја одбране осумњичене или било ког другог детаља би угрозило, омело и отежало вођење предистражног и истражног поступка који се води против осумњичене. Из тог разлога, Више јавно тужилаштво у Зрењанину неће пружати информације таквог карактера – истиче се у овом допису.

Додаје се да је, уз сагласност тужилаштва, Полицијска управа у Зрењанину овим поводом у среду издала саопштење за јавност.

Подсетимо, у том саопштењу се наводи да су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили Т. П. (46) из Зрењанина, због сумње да је починила кривично дело тешко убиство. Додаје се да је она, како се сумња, у уторак увече, у кући у Зрењанину, ножем усмртила четрдесетдвогодишњег супруга. Полиција није саопштила друге детаље овог злочина.

Међутим, незванично се спомиње да је Тереза П. свог супруга Срђана П. избола на спавању, а затим је његово тело исекла моторном тестером. Терезин син из првог брака Д. Љ. (18) је новинарима испричао да је, када је дошао у трошну кућу, у Улици Душка Трифуновића, у зрењанинском насељу Зелено поље, где се злочин одиграо, у лонцу затекао делове тела убијеног Срђана. Према његовој причи, она је желела да прокува делове тела, а затим да их разбаца на различите локације.

На лицу места смо чули да су супружници били у тешком материјалном стању, као и да је осумњичена имала психичких проблема. Ипак, коначан одговор на питање шта је мотив убиства требало би да дају надлежни, након што истрага буде окончана. Тело убијеног је након увиђаја однето на обдукцију у новосадски Институт за судску медицину.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести