Сандуловић се жалио тужиоцу да му није добро, суд одредио притвор

БЕОГРАД: Никола Сандуловић, који је пре два дана ухапшен због више кривичних дела, међу којима је и ширење панике и нереда путем друштвене мреже, приведен је данас на салушање у Тужилаштво за високотехнолошки криминал где се, међутим, жалио да му није добро.
nikola sandulovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Постујући његова права, тужилаштво га је упутило на преглед у Градски завод за хитну медицинску помоћ, речено је Танјугу у тужилаштву.

Како постоји опасност од истицања рока за задрзавање (од 48 сати), а да га тужилаштво није испитало поводом кривичних дела за која се терети, судија за претнодни поступак је Сандуловићу одредио притвор, указују за Танјуг у тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Сандуловић би требало да у року од наредних 48 сати поново буде доведен код тужиоца ради саслусања.

Сандуловић је председник Републиканске партије.

Полиција је у недељу саопштила да се сумња да је Сандуловић извршио кривична дела изазивање панике и нереда, ометање правде и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Навела је да постоје основи сумње да је он на друштвеној мрежи "Фејсбук" објавио снимак у коме износи лажне вести, чиме је утицао на спровођење одлука и мера у борби против вируса корона.

Такође је изнео претње којима је ометао тужиоца у вршењу тужилачке функције, али и претње да ће употребити силу према полицијским службеницима који су према њему предузимали службене радње у оквиру својих овлашћења, додала је полиција.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести