Ружић: Апсурдно да се директори саслушавају јер поштују мере

БЕОГРАД: Први потпредседник владе и министар просвете Бранко Ружић потврдио је да је Тужилаштво донело одлуку о обустави поступка против директора школа и истакао да је апсурдно да се директори позивају на саслушања зато што поштују мере Кризног штаба.
ruzic, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Ружић се данас састао са председником Друштва директора Србије и директором Друге економске школе Дејаном Недићем и чланом УО Друштва, директором Земунске гимназије Милошем Бјелановићем поводом недавних разговора, које је полиција, по налогу Тужилаштва, обавила са неколико директора основних и средњих школа.

Министар је поруцио да је, у сарадњи са Министарством правде, Тужилаштво, након сагледавања ситуације, донело одлуку о обустави поступка по предметној кривицној пријави.

"Даљих оваквих разговора са директорима неће бити", рекао је Ружић, а саопштиоло Министарство просвете.

Ружић је нагласио да премијерка Ана Брнабић и он деле став да је апсурдно да се позивају директори школа на саслушања зато што поштују мере Кризног штаба и захтевају обавезно ношење маски као најважније средство заштите од вируса ковид19.

Додао је да је веома захвалан на посвећености свих запослених у просвети да се одржи васпитно-образовни систем, као и дисциплина која чини да школе не буду место веће трансмисије вируса.

Недић и Бјелановић захвалили су се у име директора и премијерки и министру на разумевању и разјашњавању недоумице, додаје се у саопштењу.

Недић је у изјави за Танјуг пренео да их је министар обавестио да тужилаштво обуставља поступак против директора школа, додајући да остаје "горак укус" у устима, јер су директори који су одлично радили у овом периоду, чували здравље ђака и запослених, доживели овако нешто.

Поступак је покенут по тужби Синдиката запослених у полицији, једног од полицијских синдиката.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести