Рожајској групи 56 година затвора због шверца хероина

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 12 година затвора Рахмија Јенера (68) из Рожаја као вођу међународне групе шверцера хероина из Турске и Бугарске, а петорицу његових сарадника на казне од шест до 10 година затвора.
Apelacioni sud
Фото: Танјуг/видео архива/Апелациони суд

Овом одлуком одбијене су све жалбе и потврђена је пресуда Специјалног суда у Београду којим су припадинци ове групе осуђени због кривичног дела неовлашћене производње и стављање у промет опојних дрога.

Јасин Јенер, Мехмет Фејзиоглу и Мунир Сијарић провоснажно су осуђени на по 10 година затвора, Сеад Угљанин на осам година, а Џеват Рамић на шест година затвора.

Истом одлуком наложено је одузимање више од 5.2 килограма хероина од Рамића и преко 14, 9 килограма хероина од Угљанина.

Према Рахми Јенеру, Сијарићу, Рамићу и Угљанину је изрецена је и мера безбедности одузимање предмета па ће им бити трајно одузет новац, мобилни телефони и једно моторно возило.

Рахми и Јасим Јенер, Фејзиоглу, Сијарић и Рамић су осуђени јер су од августа до децембра 2015. године у саставу групе чији су припадници били и друга НН лица у медународним размерама на територији Републике Србије, Републике Бугарске и Републике Турске неовлашћено ради продаје куповали, држали и преносили супстанцу хероин.

Угљанин је осуђе јер је неовлашћено ради продаје преносио хероин, наводи се у пресуди.

Истом пресудом правосонажно је ослобођена Силвана Мијић од оптужбе да је као члан ове групе држала и преносила и неовлашћено продавала веће количине хероина.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести