Провокација у Новом Саду - Сликали се са албанском заставом на Варадинском мосту

Шесторица људи је јуче око десет сати развило албанскку заставу на сред Варадинског моста да би се сликали с Петровардинском тврђавом у позадини.
varadinski most.JPG
Фото: Dnevnik.rs

У том моменту наишао је један Новосађанин који је управо кренуо на обалежавање годишњице НАТО бомбардовања и задржао их до доласка полиције, јер је овај поступак доживео као увреду, и о томе обавестио нашу редакцију.

Ипак, тужилаштво је оценило да се не бе ради о кривичном делу и они су остали на слободи. Провером је утврђено да се ради о страним држављанима, учесницима Новосадског маратона.

„По мени, очигледно се ради се о жестокој провокацији. Ја сам их зауставио и питао шта то раде и зашто, а оно су ми одговорили да су дошли овде на трку“, казао је јуче за нашу  редакцију Новосађанин Саша Вујић.

„Позвао сам полицију, која је веома брзо дошла.“

Наш саговорник је навео да сматра да су ове госте сигурно снимиле и сугурносне камере којих има на мосту и око њега. 

„Огорчен сам. Био сам доле на ратишту, а они се тако провокативно понашају овде на дан комемоморације. Ја сам кренуо тада на обележавање бомбардовања у касарну. Мислим да су они с Космета, јер ми се чини да су разумели шта причам с полицајцима. Иначе полицијски службеници су код њих пронашли још једну заставу, коју нису развили“,  додао је видно узбуђен Вујић.

У МУП–у смо незванично сазнали да се ради се о учесницима Новосадског маратона који су држављани Албаније, а да се тужилаштво  изјаснило да у догађају нема елемената кривичног дела, тако да тим поводом ником није одређен притвор.

С. Х.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести