Притвор лекару са ВМА, брани се ћутањем

БЕОГРАД: Лекар потпуковник Б.Р, осумњичен за корупцију на Војно медицинској академији Б.Р. данас се на саслушању тужилаштву бранио ћутањем, а суд му је након тога одредио притвор до 30 дана на предлог тужилаштва. 
vise javno tuzilastvo beograd, tanjug
Фото: Tanjug

На саслушању у Посебном одељењу за субијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, осумњичени није износио одбрану, преоцизрала је за Танјуг портпарол тужилаштва Татјана Секулић.Она је указала да у овом случају нема других осумњичених осим Б.Р.

Што се тиче притвора, судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда за сузбијање корупције је донео решење којим је одредио је осумњиченом одредио притвор до 30 дана због постојања опасности да ће ометати истрагу утицањем на сведоке и опасности да ће у крарком временском периоду поновити кривично дело, рекла је Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.Б.Р. се терети за кривично дело злоупотреба службеног положаја у продуженом трајању.

Хапшење лекара на служби у Војномедицинској академији потпуковника Б.Р, први је случај у Србији који се води у Посебном одељењу за субијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду и Вишег суда у Београду, која су почела са радом прошле седмице, почетком примене новог Закона о органзацији и надлежности државних органа у борби против организованог криминала, корупције и тероризма. Акцију хапшења осумњиченог заједно су спровели припадници Војнобезбедносне агенције и поменутог тужилаштва.

Б.Р, се сумњичи да је као лекар на служби у ВМА дужи временски период злоупотребљавао свој службени положај, али детаљи случаја још нису званично саопштени. 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести