Претрес 235 коцкарница на КиМ

ПРИШТИНА: Косовска полиција данас је са порезницима и цариницима, у акцији на територији 33 града на Косову, претражила 235 коцкарница и кладионица од којих је 35 затворила.
Kosovska policija
Фото: Полиција Косова и Метохије

Царина је данас запленила 118 коцкарских апарата, саопштено је вечерас на ванредној конференцији за медије Косовске полиције у Приштини.Хамит Муљај из Пореске администрације изјавио је на да „ниједна од кладионица, односно коцкарница, нема дозволу за обављање ове делатности што је био управо разлог да се спроведе ова акција“, преноси РТК.

У време док је Косовска полиција држала другу ванредну конференцију за медије, полицијска акција је била у току, потврдио је директор Одељења за организовани криминал, Агрон Незај.У полицијској акцији учествује преко 100 припадника полиције, царине и пореске администрације Косова.

У региону Приштине је претражено је 65 објеката, у Северној Митровици, 21, у Јужној – 22, у региону Пећи – 25, у Ђаковици – 12, региону Урошевца – 34, Гњилану – 27, преноси Зери.

Данас нешто после 16 часова у северном делу Митровице, припадници косовске полиције, уз припаднике интервентне јединице дошли су испред кладионице „Millenium“ у улици Лоле Рибара, на раскрсници ка Техничкој школи у којој се налази неколико кладионица.

Одмах је дошао и градоначелник Северне Митровице у оставци, Горан Ракић, праћен потпредседником Српске листе Игором Симићем, као и представником привредника са севера Косова и Метохије, Радошем Петровићем.

„Ситуација је мирна али напета, покушавамо да одржимо ствари под контролом, рекао је Ракић порталу КоССев.

Полиција се повукла око 17.30 сати али се вратила око 19 часова.

EUR/RSD 117.7191
Најновије вести