Потврђена оптужница за саобраћајку у којој је страдала млада уметница

НОВИ САД: Оптужница против Огњена К. (29) из Темерина, који се терети за саобраћајну несрећу на Београдском кеју у Новом Саду, у којој је живот изгубила Милица Милићевић (28) из Новог Сад, а њен момак Зоран Јанковић (23) задобио тешке повреде, потврђена је 30. децембра прошле године, сазнаје “Дневник”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Стравична саобраћајна несрећа, у којој су прекинути снови двоје младих уметника, догодила се у ноћи између 7. и 8. августа прошле године, када је Огњен К. ренy ровером налетео на младића и девојку који су се налазили на скутеру којим је управљао Зоран .

Према нашим сазнањима, њих двоје су се кретали својом траком у правцу Жежељевог моста, када их је ударио yип, баш у близини зграде у којој је становала Милица.

Према речима очевидаца, возач се није зауставио након удеса, него је побегао с места несреће и том приликом ударио у још једно паркирано возило. Међутим, убрзо је пронађен на основу регистарске таблице која му је отпала и одређено му је задржавање. Он се сумњичи за тешко дело против безбедности саобраћаја и непружања помоћи повређенима.

Очевици, који су одмах позвали Хитну помоћ и полицију, испричали су да је девојка била без свести, док је младић, иако у стању шока, био у свесном стању.

Екипа Хитне помоћи је позив примила у 1.23 часа, а према речима портпарола др Зорана Круља, на лицу места су затекли женску особу која је, после збрињавања, у тешком и бесвесном стању превезена на одељење реанимације Ургентног центра КЦВ, док је мушкарац, такође тешко повређен, у свесном стању превезен на одељење хирургије Ургентног центра.

Нажалост, упркос напорима лекара Ургентног центра КЦВ, девојка је преминула, а младић је, због природе повреда, премештен на Институт за плућне болести у Сремску Каменицу. Он је, према незваничним информацијама, задобио повреде грудног коша, односно прелом три ребра, повреде леве потколенице, руке и главе.


Притвор продужен до 4. марта

Огњену К. (29), који се сумњичи за саобраћајну несрећу у којој је страдала млада уметница, притвор, у ком се налази од хапшења, продужен је до 4. марта. Њему је после саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду судија за претходни поступак новосадског Вишег суда одредио притвор због постојања опасности од бекства, с обзиром на то да је напустио место несреће, због могућности утицаја на сведоке и због бојазни од понављања кривичног дела.


Како су након трагедије испричали пријатељи младог пара, Милица и Зоран су се заволели јер су их спајала слична интересовања. Обоје су уметничке душе, добри млади људи, ђаци и студенти са перспективним уметничким каријерама. Милица је завршила Академију уметности у Новом Саду, смер филмске продукције, а Зоран студира тамбурицу на Академије уметности и културе у Осијеку. Он је један од најтрофејнијих и најмлађих професионалних тамбураша, за кога сви који га познају могу да кажу само речи хвале, баш као и за страдалу Милицу.

  Д. Николић

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести