Полицији првих 15 возила са савременом информационом опремом

БЕОГРАД: Данас је Управи саобраћајне полиције и Интервентне јединице 92 Полицијске управе за град Београд предато првих 15 возила опремљених савременом информационо-комуникационом технологијом.
Policiji prvih 15 vozila sa savremenom informacionom opremom Foto:MUP Srbije
Фото: Полицији првих 15 возила са савременом информационом опремом Фото:МУП Србије

Возила ће омогућити ефикасније и брже деловање полицијских службеника у заштити безбедности грађана и борбе против криминала, а министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је присуствовао примопредаји, казао је да се МУП труди да иде у корак са светом, те најавио да ће поред тих 15 возила до краја године полиција добити још 50, док ће у наредној години бити испоручено још 300 возила.

"То ће олакшати посао нашим полицајцима. Убрзаћемо неопходне процедуре, али што је најважније наше улице и путеви ће бити сигурнији и безбеднији и нико неће моћи или ће бар веома тешко моћи да прође неопажено, све теже ће се вршити кривична дела, саобраћајни прекршаји, а да ми то не приметимо и не поступимо по њима", истакао је министар Вулин.

Министар је навео да је безбедност припадника полиције увек на првом месту, а да иза ње следе брзина и способност реаговања у свакој ситуацији.

"Хоћу да се захвалим свима који су у Министарству унутрашњих послова радили на овој апликацији и омогућили да наше улице буду сигурније, јер ово је производ наше памети и знања. У стању смо да се носимо са светом само када смо сви јединствени и када идемо у истом правцу", закључио је министар.

Иначе, модерна и савремена технологија, којом су опремљена возила, омогућиће да полицијски службеници директно из аутомобила провере лица и возила, имаће уграђен систем препознавања таблица и њихово упоређивање са базом несталих и нерегистрованих возила, комуникацију и успостављање видео-везе са колегама, као приступ систему видео-надзора, као и ГПС навигацију патролних јединица како би брзо и правовремено стигле на лице места.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести