Полиција ухапсила тројицу отмичара (видео)

БЕОГРАД: Полиција је ухапсила Л. Ј. (19), М. Ј. (54) и А. М. (19) из Старе Пазове, док ће против још једног малолетника, старости од 17 година, бити поднета кривична пријава због сумње да су отели тринаестогодишњег дечака, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова (МУП).
policija
Фото: Tanjug (Ž. Žestić, arhiva)

Сумња се да су они у суботу око 23.30 у Улици Бранка Радичевића у Старој Пазови пресрели тринаестогодишњег дечака који је возио бицикл, отели га и везали, а затим путничким аутомобилом марке "пунто" одвезли у напуштену викендицу у Белегишу где га је чувао Л. Ј.

Након што је полицији пријављен дечаков нестанак, интензивним радом припадника МУП дечак је пронађен синоћ 15 минута пре поноћи у напуштеној викендици у насељу Белегиш.

По налогу надлежног тужиоца, Л. Ј, М. Ј. и А. М. одређено је задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву бити приведени у Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици, закључено је у саопштењу МУП.

Ребић о детаљима отмице:Како је полиција пронашла Петра

БЕОГРАД:  Директор полиције Владимир Ребић говорећи о томе како је текла акција потраге за отетим децаком Петром из Старе Пазове истакао је да је породица дечака помогла полицији да га пронаде тиме што је дала праве информације.

"Од непроцењиве важности је да се прво полиција информише, а не да се шири друштвеним мрежама. Родитељи су дали инпуте, брат је проценио да СМС порука коју је размењивао са Петром није куцао Петар, већ неко други. У каснијем разговору са мајком је рекао реценицу која је показла да није остао са друштвом. То су били јасни показатељи да се ради о отмици", рекао је Ребић за РТС.

У наредних сат времена од тренутка када је мајка пријавила нестанак Петра, ангажоване су све расположиве патроле, одмах је обавештен и виши јавни тужилац, а позван је и нацелник полиције. О слуцају је обавештен министар и направљен је план акције.

Полицији су помогле камере, јер је преко њих идентификовано возило које је могло бити коришцено у отмици.

"Све патроле су имале задатак да наду то возило и оно је пронадено. У њему су била два лица. Они су ухапшени и на осниву података које су дали сужен је круг осумњицених", навео је директор полиције.

Истакао је да је пре тога МУП обавио низ информативних разговора са лицима која су могла бити укљуцена. Тражили смо мотив за отмицу, рекао је Ребиц.

Сматра да због велике активности полиције, "цешљања" терена и заустављања возила, отмицари нису ни стигли да ступе у контакт са цлановима породице.

"Верујемо да је разлог отмице био да се прибави материјална корист од родитеља", навео је Ребић.

Нацелник полиције Дејан Ковацевиц је непосредно руководио операцијом и био са полицијом која је прегледала терен.

"Ишли су пет-шест километара кроз шуму и дошли до локације где је један од ухапшених указао где се Петар налазио", рекао је Ребиц. Децак није био везан, али јесте боравио 20 сати у нехуманим условима, каже директор полиције.

Није био муцен и није имао видљиве повреде. Био је у свесном стању када је пронаден.

Ребиц је захвалио полицији и изразио незадовољство "квазиструцњацима" који су нетацним информацијама о томе да је децак пронаден пре него што се то заиста и десило, могли да нашкоде истрази и угрозе децака.

Полиција је ухапсила три особе због сумње да су отеле децака из Старе Пазове, док ће против једног седамнаестогодишњака бити поднета кривицна пријава.

Славиша
28.10.2019 • 19:42
Овде не сме бити олакшавајуће околности,приликом изрицања пресуда,овде би морала бити ДОЖИВОТНА РОБИЈА за све актере отмице!Сигуран сам 100% да бих се свако након овакве пресуде запитао,дали бих се упустио у овакве глупости.Једино се може драконским казнама стати на пут безумља и криминала!
EUR/RSD 117.5571
Најновије вести