Полиција испитује да ли је Томашевић нападнута као новинар

БЕОГРАД: Поводом недавног инцидента у коме се помиње име новинарске РТС Слађане Томашевић, коју је, према писању медија, ударила станарка зграде у којој Томашевић живи, а након препирке везане за надоградњу, реаговала је државни секретар МУП-а Биљана Поповић Ивковић поруком да било какав облик насиља не сме бити друштвено прихватљив. 
Novinarka RTS Slađana Tomašević Foto: Tanjug
Фото: Новинарка РТС Слађана Томашевић Фото: Танјуг

"Када је реч о нападу на Слађану Томашевић, полиција је одмах по пријави обавила разговор са новинарком, која је пријавила да је нападнута, као и са женом на коју је указала да јој је нанела ударац у пределу главе. Полиција је, такође, обавила разговор и са комшијама и сведоцима овог догађаја, а скинут је и снимак са надзорних камера", рекла је Поповић Ивковић за Танјуг.Она је додала да је детаљни извештај, са снимцима, прослеђен надлежном тужилаштву на даље одлучивање. 

"Тужилаштво је, каже, доставило захтев за прикупљање потребних обавештења, а полиција ће даљим радом утврдити све околности овог догађаја, посебно да ли овај инцидент има везе са њеном новинарском професијом", рекла је Поповић Ивковић.Посебно је истакла да никакав облик насиља не сме бити друштвено прихватљив, не сме се толерисати, нити оправдавати. 

Медији пишу да је комшиница Тамара К, иначе ћерка управника зграде, ошамарила и песницом ударила у главу водитељку јавног сервиса, наводно јер ју је затекла како са врата скида обавештење инспекције.Њихови односи су, наводе медији, производ озбиљно нарушених комшијских односа, поремецених још прошле године, када је поцела надоградња станова на последњем спрату зграде. 

Тамара К. је у исказу полицији рекла да јој је жао због свега што се догодило."Пружила је руку и кренула да цепа решење које је било залепљено на врата. Тада сам пришла Сладани и својом десном руком која ми је била изврнута палцем окренутим на доле ударила је у пределу леве стране њеног образа", исприцала је Тамара К. полицији, преносе медији.Танјугу се јавила и Слађана Томашевић, потврђујући да се инцидент догодио:

"Нажалост, тачно је да се инцидент догодио. Наравно да сам о том догађају одмах обавестила надлежне државне органе. По налогу тужилаштва, узети су сви потребни докази, као и видео снимак са сигурносних камера зграде, где се више него јасно види сам догађај. У вези сам тим, надлежни органи раде свој посао, и ја не бих ништа даље коментарисала", рекла је Томашевић. 

Она је нагласила да је све у вези са "надоградњом" урађено у складу са законом и уз све сагласности."Као особа која се бави јавним послом осуђујем сваки вид насиља, како физичког, тако и психичког. Овим поводом више нећу давати изјаве, како би надлежни органи у складу са законом неометано могли да обаве свој посао", истакла је Томашевић.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести