Педофилима из Аустрије и Бачког Петровог Села продужен притвор

Виши суд у Зрењанину донео је решење којим се окривљеном Ш. К. Г. из аустријског града Инзбрука, окривљеној С. Б. из Беча и окривљеној Б. М. из Бачког Петровог Села притвор продужава 60 дана, а у кривичном поступку који се води по оптужници Вишег јавног тужилаштва у том граду.

Оптужница против њих подигнута је 19. фебруара ове године због кривичног дела трговине људима у саизвршилаштву, у стицају с кривичним делом приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавања малолетног лица за порнографију у саизвршилаштву. Против Ш. К. Г. из Инзбрука оптужница је подигнута и због кривичног дела обљубе над дететом.

Тужилаштво подсећа на то да су наведена кривична дела почињена на подручју Бачког Петровог Села, а да је троје окривљених искоришћавало и злоупотребљавало малолетна лица за израду порнографског материјала.

Подсетимо, 4. јула је пред зрењанинским Вишим судом одржано припремно рочиште у кривичном предмету против окривљених држављана Аустрије К. Г. Ш. и Б. С., као и против М. Б. из Бачког Петровог Села.

Фото: Dnevnik.rs

Окривљенима се ставља на терет да су се од марта до 24. августа 2017. године, у Бачком Петровом Селу, злоупотребом тешких прилика другог и давањем новца, бавили врбовањем других лица ради употребе у порнографске сврхе. За те нечасне радње искористили су више малолетних лица, од којих су нека била и деца. Њих су, наиме, искористили за производњу слика и аудио-визулених предмета порнографске садржине, које је окривљени К. Г. Ш. објављивао и приказивао на интернету, на сајтовима порнографске садржине, уз наплаћивање одговарајуће новчане накнаде.

Њему се ставља на терет и да је августа 2017. године у Бачком Петровом Селу, извршио чин изједначен с обљубом над једним дететом из тог места.

К. Г. Ш. и Б. С. из Инзбрука ухапшени су 25. августа прошле године у Бачком Петровом Селу због снимања и дистрибуирања дечје порнографије. Они се сумњиче да су готово годину снимали порнографски видео и фото материјал у Бачком Петровом Селу с малолетницама узраста од 11 до 18 година зарад даље дистрибуције путем интернета. Наводно су малолетницима за снимање плаћали од 500 до 1.000 динара. К. Г. Ш. је био задужен за снимање и дистрибуцију, а Б. С. је била задужена за врбовање девојчица. Откривено је чак и да је једна мајка учествовала у злочину. Она је, наводно, помагала у врбовању, а поврх свега фотографисала се са својом ћерком у обнаженим позама. По речима мештана, сва деца која су била уплетена у тај немили догађај потичу из социјално угрожених породица.

Фото: Youtube Printscreen

К. Г. Ш. је, по непотврђеним информацијама, у Аустрији пре десет година већ био осуђиван за исто кривично дело.

У читав случај су се укључили Центар за заштиту жртава трговине људима и Тужилаштво за борбу против високотехнолошког криминала, које је било задужено да прегледа обиман заплењен материјал.

То је окарактерисано као пример „сајбер-јазбине” за искоришћавање деце у порнографске сврхе.

Иначе, „сајбер јазбине” су просторије из којих се путем интернета и уживо, за новчану надокнаду, преносе сцене сексуалног злостављања детета. Дакле, неки педофил с било које тачке на свету може да плати особи која држи „сајбер јазбину”, да закаже термин, а онда да то злостављање прати путем рачунара.

Ж. Балабан

Фото: Суд у Зрењанину

Архива „Дневника” 

Интернет предатори  тијана.рс

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести