Оштетила буџет за више од 100 милиона динара

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Пореском полицијом – Одсеком у Краљеву и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. К. (1968), одговорно лице привредног друштва „Панфруит“ из Новог Сада, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица и пореска утаја и на тај начин оштетила буџет Републике Србије и повериоце предузећа за 104.776.297 динара.
hapsenje, tanjug
Фото: MUP, ilustracija

Она се терети да је, током 2020. године, продала различиту робу која се налазила на залихама ПД „Панфруит“ у вредности од 132.878.733 динара, што није евидентирала у књиговодственим евиденцијама тог предузећа, већ је, како се сумња, лажно приказала да је та роба отписана, јер се услед стајања у магацинима покварила и пропала.

М. К. новац од продаје робе није уплатила на текуће рачуне фирме у којој је радила нити је тако стеченим новцем измирила потраживања поверилаца „Панфруита“, већ је, како се сумња, 13 поверилаца оштетила за 59.204.734 динара.

Такође, осумњичена се терети да је новац од продате робе задржала за себе без обрачуна и плаћања пореза на приходе од капитала и на тај начин оштетила буџет Републике Србије за 45.571.563 динара.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести