Оптужница против организатора журке на Ташмајдану

БЕОГРАД: Прво основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против двојице одговорних за организовање масовне журке у клубу "Musk machine" на Ташмајдану 13. фебруара, на којој је затечено више од 700 гостију и поред епидемиолошких мера забране рада угоститељских објеката после 20 часова и масовних окупљања.
korona zurka žurka
Фото: Pixabay.com

Оптужени су директор фирме Г.М. и власник Л.Д. за кривично дело "непоступање по здравственим прописима за време епидемије", за које је запрећена новчана или казна затвора до три године.

Тужилаштво је предложило да обојицу осуди на по шест месеци заговра, а да Г.М. изрекне забрану обављања деланосри од пет година.

Против Ф.А. који је био обухваћен кривичном пријавом - пријавом полиције - пријава је одбачена јер нема основа сумње да је починио кровочно дело, кажу за Танјуг у тужилаштву.

Г.М, који је директор фирме, терети се јер је морао да зна за журку, коју је, како се сумња, организовао Л.Д, који, иначе, преко друштвених мрежа позива и све организује у договору са директором.

Они су на саслушању у тужилаштву негирали кривицу за организацију ове журке, тврдећи да је нису организовали, да нису били присутни и да не знају ко је то урадио.

Након саслушања одређен им је притвор, док је Ф.А. одмах пуштен на слободу.

Током истраге која је спроведена против њих, тужилаштво је исптало 20-ак сведока.

Оптужени нису били раније осуђивани.

Журку је открила Комунална милиција у сарадњи са Полицијском управом за град Београд и ПС Палилула у суботу 13. фебруара, после 22 сата, вршећи контролу о поштовању мера угоститељских објеката.

Овај клуб је, према писању медија, пре пандемије ковида 19 био "геј клуб", али у последње време га посећују сви заитересовани.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести