Оптужница против Ђуре Н. из Јакова због тешког убиства

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Ђуре Н. (23) због сумње да је 29. маја у Јакову усмртио Вука Ј. (30) испаливши у њега два кратка рафала из аутоматске пушке "Црвена застава", 70АБ2", коју је неовлашћено држао и носио.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Ђури Н. се оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, на терет стављају кривична дела тешко убиство у стицају да кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја, саопштило је ово тужилаштво.

Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дело.

Сумња се да је након вербалне свађе Ђуре Н. и Вука Ј. раније тог дана, Вук Ј. дошао до породичне куће окривљеног, где је ушао у сукоб са Ђуриним оцем.

Ђура Н. је, како се сумња, око 19:45 узео аутоматску пушку из своје куће и у Вука Ј. испалио два кратка рафала, наневши му, поред осталог, повреде у стомак и бутну артерију.

Потом је више пута позивао М.М. да изађе иза ограде где се сакрио, а током пуцњаве је оштетио и три возила.

Са пушком скривеном испод мајице, својим аутомобилом “голф 4” је напустио лице места, а два дана касније се самоиницијативно предао ПС Сурчин.

Вук Ј. је колима Хитне помоћи пребачен у Ургентни центар, где је око 1 час после поноћи преминуо услед задобијених теших повреда стомака и бутне артерије.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести