Оптужена се "каје због претњи деци" председника

БЕОГРАД: Шапчанка Александра Јанковић Аранитовић (49), оптужена, јер је 24. јула путем Твитера упутила претње деци председника Србије Александра Вучића, изјавила је данас на почетку суђења да се "много каје" и да није имала намеру да угрози ничију безбедност, нарочито не председника и његове деце.
sud, tanjug
Фото: Tanjug/ Z.Mišić ilustracija

Излажући одбрану пред Вишим судом у Београду, Јанковић Аранитовић је рекла да је псовке и увреде на рачун председника и његове деце написала у моменту када је била изреволтирана што је једна осигуравајућа кућа одбила да јој плати рачуне хоспитализације и претрага које су обављене на клиници у Аустрији, иако је имала купљено здравствено осигурање за иностранство.

У исказу се позивала на то да је болесна и да је током пролећа "имала више стресова".

Рекла је да је у Хајбургу, у Аустрији, боравила од 10-28. јула, "где је сестричини чувала куче", а 16. јула јој је позлило, па је примљена на клинику.

На клиници јој је урађен низ здравствених претрага и речено да ће све то покрити њено здравствено осигурање.

Међутим, када је отпуштена са клинике 24. јула, најпре јој је гинеколог тражио емаил како би јој послао лоше резулате са претрага.

Потом ју је, како је рекла, око 13 сати звала и радница клинике да јави да је осигуравајућа кућа одбила да јој плати трошкове клинике од око 7.000 евра због неке клаузуле.

“Била сам узменирена и осећала сам се превареном", рекла је и додала да је, пошто је реч била о државној осигуравајућој кући, а када је видела вест да је Вучић посетио железару у Смедереву, написала претеће твитове, али није хтела да угрози безбедност ни њега, ни његове деце.

“Кајем се веома много, то што сам написала је вулгарно, ружно, срамотно, али не могу да вратим време. Своју децу сам осрамотила”, навела је Јанковић Араитовић.

Она је на почетку рекла да жели да промени исказ који је дала у тужилаштву, када је навела “да ће поново урадити то што јесте. али другом терминологијом”.

Она је ухапшена крајем јула и од тада се налази у притвору.

Следеће суђење биће одржано 13. новембра када ће бити саслушан вештак.

Оптужним предлогом тужилаштва она се терети да је извршила кривично дело угрожавања сигурности за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Раније је осуђивана у Шапцу, а медији су пренели да је то било због фалсификовања исправе и насиља у породици над мајком.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести