Опет одложено суђење за убиство Жељка Павкова из Србобрана

Суђење Бјелопољцу Елвису Ћатовићу (32), оптуженом за убиство некадашњег припадника Јединице за специјалне операције Жељка Павкова (47) из Србобрана, у бјелопољском Вишем суду опет је одложено.
f
Фото: Вијести

Како наводе подгоричке „Вијести”, на рочиште по пети пут није дошао Љубомир Лазић (46) из Земуна, који одговара због покушаја убиства Ћатовића. Судија Драган Мрдак издао је наредбу за издавање међународне потернице за Лазићем, а поновно суђење је заказано за 15. новембар.

Подсетимо, Елвис Ћатовић се оптужницом терети да је 13. августа 2018. године, око 23.30 часова, у непосредној близини своје породичне куће у месту Поткрајци, лишио живота Жељка Павкова Лалу из Србобрана и покушао да лиши живота Љубомира Лазића из Земуна. Такође се терети да је из пиштоља који је неовлашћено носио, испалио више хитаца у правцу оштећених.

Земунац Љубомир Лазић се оптужницом терети да је истог дана покушао да лиши живота Ћатовића и да је из пиштоља испалио више хитаца, од којих је један погодио Ћатовића и нанео му лаке телесне повреде. Међутим, како стоји у кривичној пријави бјелопољске полиције, Лазић је на Ћатовића пуцао из пиштоља марке „взор”, дакле исте марке и калибра као онај који је пронађен код Ћатовића. Уз то, поменути „взор” је пронађен, како је саопштила полиција, дан након догађаја, поред тела убијеног Павкова.

По писању црногорских медија, парафинска рукавица је показала да Лазић није пуцао из ватреног оружја, као ни убијени Павков, а на поменутом пиштољу нису пронађени ни њихови  отисци. Ни лекари бјелопољске болнице нису потврдили да је рана на Ћатовићевој руци настала од метка, већ су констатовали да се ради о лакшој површинској повреди, односно огреботини.

На рочиште пети пут није дошао Љубомир Лазић (46) из Земуна, који одговара због покушаја убиства оптуженог за ликвидацију Србобранца

Држављанину Србије Љубомиру Лазићу притвор је укинут у октобру прошле године одлуком Вишег суда јер, како је процењено, нису постојали разлози за продужење притвора који му је одређен због постојања основане сумње да је извршио кривично дело убиства у покушају.

Како је раније пренео портал кодеџ.ме, Лазић је затражио истрагу о мучењу Павкова, али и заштиту јер је и сам био жртва тортуре. По изјавама сведока, Павков је након рањавања био жив најмање 30 минута и дозивао у помоћ, а обудкциони налаз је показао трагове насиља, односно ране, подливе и модрице, што говори да је након рањавања био мучен, чиме је убрзано крварење и услед чега је наступила смрт.

Црногорски медији су наводили да је значајну улогу кобне ноћи имао и Сафет Сако Колић, бегунац из швајцарског затвора и вишеструки повртаник у вршењу кривичних дела. По изјавама више сведока, међу којима су и најближи сродници оптуженог Ћатовића, Колић је на лицу места био пре доласка полиције и, како се сумња, саучествовао у више кривичних дела, међу којима је и злостављање, подметање доказа, помагање учиниоцу у извршењу и прикривању кривичног дела и помагање у бекству, у којем је Ћатовић био више од пет сати.

По информацијама портала кодеџ.ме, Ћатовић је у бјелопољском затвору био на мети више физичких напада, због чега је у више наврата тражио премештај. Он је прво нападнут и пребијен у једној ћелији па је затражио премештај у другу, где су га затвореници поново напали јер је цинкарио њихове другове па је опет тражио премештај, наводи тај портал, и додаје да су пре неколико година чланови једне породице из Бијелог Поља организовали својеврсну потеру за Ћатовићем по граду због цинкарења.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести