Одређен притвор осумњиченом за убиство Жељка Пантелића

Новосађанину Марку С. (20) јуче је одређен притвор до 30 дана због сумње да починио кривично дело тешког убиства јер је ножем нанео тешке телесне повреде суграђанину Жељку Пантелићу (23), који је пронађен у петак у критичном стању у дворишту Основне школе „Светозар Марковић Тоза” на Детелинари.
1
Фото: Dnevnik.rs

Ту меру одредио је судија за претходни поступак Светимир Поповић због могућег утицаја на сведоке и узнемирења јавности поводом догађаја.

Марко С. није изнео одбрану, односно бранио се ћутањем на саслушању у Вишем јавном тужилаштву, сазнаје „Дневник” незванино. Подсетимо, повређени младић је у петак око 23 сата у Клиничком центру Војводине преминуо услед задобијених повреда, а полиција је, оперативним радом, идентификовала и ухапсила осумњиченог.

Због сумње да је присуствовао догађају, а није пријавио кривично дело и учиниоца, ухапшен је и Милош С. (21) из Новог Сада, саопштила је прекјуче новосадска Полицијска управа.  

По незваничним информацијама, Жељко се кобне вечери састао с Милошем да би расправили несугласице у вези с девојком која је, наводно, била у вези с обојицом. Како су пренели медији, страдали младић је у петак пре немилог догађаја био код своје 16-годишње девојке у стану у Хаyи Рувимовој улици, где је избила свађа између њих двоје. Наводно ју је Жељко оптуживао да је била у вези с Милошем, да би она, у једном тренутку, изненада скочила кроз прозор с другог спрата и због повреда које је задобила, превезена је у Дечју болницу. Незванично, због тог догађаја, Пантелић је био у полицији и дао изјаву о ономе што се догодило у девојчином стану, а након тога је пуштен.

Неколико сати касније је пронађен у школском дворишту с раном у грудима и без свести.

Незванично, Жељко и Милош су се договорили да се нађу у школском дворишту да би расправили ситуацију у вези с девојком. С Милошем је дошао и Марко С., који је покушао да смири ситуацију и раздвоји двојицу супарника. Марко се умешао у расправу уз објашењење да не треба да се свађају због девојке, али га је том приликом Жељко Пантелић ударио песницом. Након задобијеног ударца, Марко, наводно, извлачи нож и убада Жељка у груди. Марко и Милош беже и остављају Жељка да лежи у дворишту школе.

Случајни пролазници су позвали полицију и Хитну помоћ тек када су видели непомично тело младића у школском дворишту.

Како смо писали, полиција је покренула опсежну истрагу којом ће покушати да утврди шта се заправо десило, а сигурно ће испитати и евентуалну повезаност убиства с другим кривичним делима, нарочито због чињенице да су и жртва и ухапшени младићи одраније познати полицији по кривичним делима насиља и трговине дрогом.

С. Х

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести