Одложен главни претрес у поступку за напад на новосадску адвокатицу

Отварање главног претреса пензионеру Срби Стојиљковићу (72), окривљеном за физички напад на адвокта др Енике Вег у ходнику Палате правде у Новом Саду, пред новим кривичним већем новосадског Основног суда је и јуче одложено.
1
Фото: Палата правде у Новом Саду

Његов бранилац јуче је изјавио судији Душану Дакићу да је његовом брањенику позлило и да је морао да затражи хитну интервенцију лекара.

Окривљеном и његовом браниоцу председник кривичног већа оставио је рок од пет дана да доставе медицинску документацију којом ће правдати изостанак, а о којој ће се, како је казао, изјаснити судски вештаци, да би се утврдило на који начин ће окривљени бити позван на следеће рочиште, односно да ли ће бити наредбе суда тим поводом.

Следећи главни претрес заказан је за 26. децембар.

Подсетимо, рочиште против пензионисаног фармацеутског техничара  Србе Стојиљковића из Новог Сада, окривљеног да је 4. септембра прошле године у ходнику новосадске Палате правде ударцем у лице тешко повредио новосадску адвокатицу др Енике Вег, а потом напустио Суд и отишао у непознатом правцу, одложено је и претходног месеца. 

Тада је заступник др Вег, која је у статусу оштећене, адвокат Владимир Бељански прокоментарисао за „Дневник” да се суђења у том предмету понекад одлажу јер оптужени јавља суду да не може приступити због здравствених тегоба.

– Међутим, у међувремену су судски вештаци урадили налаз и мишљење у којем су се изјаснили да ли је он способан да учествује у поступку – рекао је тада Бељански за наш лист. – Чини ми се да, откако је окривљени пуштен из притвора, ниједном није присутвовао рочишту, тако да није искључено да ће се тамо и вратити.

Подсетимо, оптужени је раније пред већем, којем је председавала судија Јелена Врањешевић Товиловић, изјавио да је разумео оптужни акт, али да не признаје дело ометања правде које му се ставља на терет, а да је оптужница делимично тачна. Потом је додао да не прихвата изјаву из записника која стоји у списима, за коју стоји да је дао у Тужилаштву након привођења из полиције, уз опаску да је он њу само потписао, али да њен садржај није читао и да није тачан. 

Он је казао да сматра да није крив, и да не остаје код навода своје одбране, како је записано да је изнета у новосадском Основном јавном тужилаштву, нити код исказа датог код судије за претходни поступак.

Стојиљковић је изјавио да води више спорова, неки су завршени, а један, у којем др Енике Вег заступа супротну страну, траје 29 година.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести