Новосађанину 11 година за силовање малолетника, порнографију и дрогу

Новосађанину М. М. (28) изречена је јединствена казна затвора од 11 година због приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, силовање и неовлашћено држање и омогућавање уживања опојних дрога.
sud novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Суђење у овом поступку почело је у новосадском Вишем суду, након завршене истраге, а први главни претрес одржан је 10. маја.

М. М. је саслушан почетком јуна, а шта је рекао остаће непознато јер је суђење од почетка било затворено за јавност, с обзиром на то да је жртва малолетно лице.

Током суђења, према незваничним информацијама, одбрана је тражила да се оптуженом укине притвор и замени кућним притвором са наногицом, али је то одбијено.

Иначе, против окривљеног М. М. Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу 1. фебруара ове године због постојања оправдане сумње да је учинио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, продужено кривично дело силовање, продужено кривично дело неовлашћено држање опојних дрога, продужено кривично дело омогућавање уживања опојних дрога и кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Како смо раније писали, сумња се да је М. М. у свом стану застрашивањем принудио на сексуални однос шеснаестогодишњег Новосађанина, с којим је ступио у контакт преко једне друштвене мреже. Према незваничним информацијама, осумњиченог је полицији пријавио малолетник који је био жртва, а претресом стана осумњиченог пронађено је око 25 грама марихуане.

Подсетимо, оснивач Фондације “Тијана Јурић” Игор Јурић писао је 7. августа прошле године на свом Твитер налогу о хапшењу Новом Саду.

„Нема тих пара које могу да замене онај осећај када из руку педофила истргнеш дете и спасиш га, вратиш га животу и породици, а зликовца стрпаш иза решетака. Данас је у Новом Саду пао још један педофил. И остали ће доћи на ред”, написао је тада Јурић.

Јурић: Више него заслужена казна

Након изрицања пресуде, оснивач Фондације “Тијана Јурић” Игор Јурић написао је на свом Фејсбук профилу: “Један тежак случај је данас добио судски епилог. Случај у ком смо учествовали од почетка, где смо, прво, храбрили дете да проговори о патњи кроз коју је пролазило, а касније и кроз прихолошку и правну подршку. Обједињена казна је 11 година затвора. Више него заслужена казна“.

Д. Николић

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести