Новосађанин Срба Стојиљковић ослобођен оптужбе за насртај на др Енике Вег

Суђење против Србе Стојиљковића (74) у новосадском Основном суду, окривљеног да је ометао правду, физичким нападом на адвокатицу др Енику Вег, због околности које нису прецизиране за јавност, оконачано је тако што је он трајно искључен из кривичног гоњења, сазнаје “Дневник”.
sud novi sad
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Познато је да се чекало дуго на психијатриски налаз и мишљење о томе да ли је он способан за учествовање у поступку.

Стојиљковића је оптужба теретила да је 4. септембра 2018. године око поднева, у згради новосадског Основног суда, насрнуо на адвокатицу др Енике Вег (67) и тиме је ометао у њеном обављању адвокатске службе. Након тога је, наводно, напустио Палату правде, кроз споредни излаз, а потом је отишао у Београд, где се касније, како је потом изјавио у паступку, који је променио више судија, сам предао тамошњој полицији.

Како је наведено у оптужном акту, Стојиљковић је, угледавши адвокатицу у судском ходнику из канцеларије секретарице, за њом повикао: „Ено је Енике“, а затим јој је пришао и замахнутом стиснутом песницом ударио по лицу. Она је због тога изгубила равнотежу, а приликом пада је поломила носне кости, чеони наставак горње вилице, имала је подливе испод левог ока и на образу, као и прелом, због чега и сад хода уз помоћ штапа. На основу медицинске документације, утврђено је др Вег тада задобила тешке повреде.

Овај пензионер је на отварању главног претреса навео да сматра да није крив и да није имао намеру да удари адвокатицу. Изјавио је да је, приметивши њену карактеристичну боју косе док је пролазила судским ходником, махинално излетео из канцеларије, те да се не сећа да ју је одгурнуо и да се то можда нехотоице догодило и да није никакву намеру. Додао је да је такво његово понашање уследило из револта због судских спорова које води више година, а у којима др Енике Вег заступа другу страну.

М. В.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести