Настављен процес Цвијетићу: ДНК трагови на чаурама терете окривљеног

НОВИ САД: У новосадском Вишем суду јуче је, уз појачано обезбеђење,  настављено суђење Горану Цвијетићу Цвелету (42) из Будисаве, окривљеном за више тешких дела, односно за покушај тешког убиства Небојше Тубића Жапца, бацање бомбе под аутомобил тадашњег директора ЈП „Урбанизам” Томислава Бокана и ношење оружја у неколико наврата.
goran cvijetic
Фото: Gorana Cvjetića izvode iz suda

Београдски судски вештак др Душан Кецкаревић навео је да су на чаурама које су вештачене пронађени мешани трагови, међу којима је и ДНК оптуженог Цвијетића. Приликом вештачења ручне бомбе, како је даље казао тај молекуларни биолог и физиолог, на њеној кашики су такође откривени Цвијетићеви трагови.   

Кривично веће, којем председава судија Милица Новаковић, опет је јуче одбило предлог Цвијетићевог браниоца да се оптужени пусти из притвора или се он замени блажом мером – кућним притвором уз забрану напуштања стана. 

Иначе, окривљени је до сада пред великим већем остао при ставу да су га у прве две тачке оптужнице заменили с неким, док је већ раније фактички признао додатну оптужбу за поседовање једног пиштоља.

Цвијетић је раније на рочишту ове године изјавио да није јасно шта би могао бити мотив за дела која му се стављају на терет, и инсинуирао, између осталог, да је Тубић погођен, можда, из рикошета.

По наводима оптужнице, окривљени је 9. маја 2012. године око 18.30 сати у Новом Саду, на Грбавици, у Улици Мише Димитријевића, испред броја 75, покушао да лиши живота више лица, и с око 13 метара од баште локала у којој су за столом седели оштећени испалио више рафала из „шкорпиона”.

Том приликом тешку телесну повреду опасну по живот, прострелну рану, задобио је Небојша Тубић Жабац.

Фото: Nebojša Tubić Žabac je ranjen 9. maja 2012.

Цвијетић окривљен и да је јуна 2013. око 10.20 часова у Криловој улици у Новом Саду, на граници Лимана и Грбавице, испред једног кафића, бацио бомбу под службени аутомобил Томислава Бокана, тадашњег директора ЈП „Урбанизам”. Возило је оштећено, а двоје пролазника је повређено.

Подсетимо, окривљен Горан Цвијетић је у предистражном поступку у присуству браниоца изнео своју одбрану, док у истрази није желео ништа да изјави. Порицао је извршење кривичних дела под тачкама 1 и 2 оптужнице. Изјавио је да Небојшу Тубића не познаје и да никакве контакте с њим није имао и да му је познат само из медија, док с Томиславом Боканом, чије је возило оштећено бомбом, никада није имао никаве сукобе. Такође је навео да никада није био у контакту с ручним бомбама. Кривично дело под тачком 3, држање пиштоља, фактички је признао и рекао да га је својевремено набавио док је радио као радник обезбеђења.

У исто време се у Вишем суду у другом поступку Цвијетић појављује као оштећени јер је, наводно, био жртва отмице, након које је смештен у болницу, али је убрзо по изласку с болничког лечења смештен у притвор због оптужби да је починио наведена кривична дела због којих му се и суди, о чему смо писали.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести