На Стрезимировцима заплењено преко пола килограма злата 

БЕОГРАД: Цариници су на прелазу Стрезимировци спречили покушај кријумчарења више од пола килограма златног накита, чија је вредност преко 15 и по хиљада евра.
granica, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, ilustracija

Прекршај је откривен јуче када је на улазу у земљу на ред за контролу стигао мерцедес немачких регистарских ознака, којим је из Турске ка Немачкој путовало четворо путника, саопштила је Управа царина. 

Двојица старијих мушкараца са турским пасошима, 19-годишњи младић турског порекла са француским пасошем и 49-годишња жена са путним исправама Португалије рекли са да немају ништа што би пријавили царинској контроли. 

Међутим, детаљним прегледом аутомобила и пртљага цариници су у две торбе које је путница имала код себе пронашли више од 500 грама златног накита. 

Вредност 46 ланчића, наруквица, прстења, минђуша и медаљона процењна је на 15.580 евра, на основу фактуре коју је један од присутних мушкараца показао цариницима, тек пошто је прекршај откривен. 

С обзиром да је реч о страним држављанима, надлежни суд је у хитном поступку донео решење о одузимању непријављеног злата, а путница је кажњена и новчаном казном у износу од 900.000 динара, чиме се укупна вредност овог прекршаја увећава на више од 22.000 евра. 

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести