На месту ликвидације Амиџића нађено 11 чаура и два пројектила

Новосадска полиција интензивно трага за убицом Драгана Амиџића Амиџе (55), који је ликвидиран у недељу увече у Сремској Каменици.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како се новинар „Дневника” уверио на лицу места, јуче је настављен увиђај. На месту злочина, по незваничним сазнањима, пронађени су 11 чаура 7,62 мм и два деформисана пројектила.

На Амиџића је пуцано из мрака у класичној сачекуши, у тренутку када је изашао из ресторана „Кампус”, док је ишао према колима, у недељу око 20.45 часова у Сремској Каменици. Убиство се догодило, као што смо писали, на паркингу „Едуконсовог” студентског дома, где се налази и поменути ресторан „Кампус”, а мотив је још увек непознат.

На сву срећу, нико од студената и случајних пролазника није повређен.

Екипа Службе хитне помоћи се одмах упутила на лице места, на паркинг у Улици војводе Путника 68б у Сремској Каменици, али је, нажалост, могла само да констатује смрт.

Фото: Dnevnik.rs

Беживотно тело Драгана Амиџића било је поред његовог блиндираног „бе-ем-веа” бугарских регистрација. Незванично, тај аутомобил је одвезен још у недељу увече у двориште полиције.

Очевици кажу да се зачула страшна бука и рафална паљба из ватреног оружја. Место злочина било је блокирано, а полиција је контролисала све прилазе Сремској Каменици.

Подсећамо, Драган Амиџић је био познат по вожњама авионом, најчешће „галебом”, над Новим Садом, а памти се и по вожњи војног гусеничара по Мишелуку, када је је доспео у жижу јавности.

Организовао је и трке авиона у Новом Саду пре неколико година, а 2007. је на спортском аеродрому „Ченеј” организовао и аеро-миинг.

У Новом Саду је познат по акробатским вожњама „галебом” над Дунавом. Имао је више од 700 сати налета на авиону „галеб Г-2”. Априла 2017. године, Амиџић је имао авио-инцидент на аеродрому „Ченеј”. Искусни пилот је тада спасао себе и летелицу, није био повређен, а авион је остао неоштећен.

Познат је и по томе што је возио „бентли” „порше”, „ферари”.

Власник је новосадског хотела „Сајам”, неколико угоститељских објеката и бензинских пумпи.

Потрага за убицом Драгана Амиџића Амиџе и даље је у току и полиција интензивно ради на расветљавању тог случаја.

Како незванично сазнајемо, података о неким криминалним активностима убијеног нема, а у истрази ће се проверавати послови које је водио и да би се видело да ли има особа с којима је Амиџић дошао у сукоб.

То је, иначе, трећа класична сачекуша ове године у Новом Саду.


Сахрана у среду 

Убијени Драна Амиџић биће сахрањен сутра, 9. октобра у 15 сати на Градском гробљу у Новом Саду, објавила је његова породица.


Подсетимо, 10. маја око 23 часа у Улици Илије Бирчанина 9 на Новој Детелинари покушано је убиство Далибора Богдановића Боће (42), када је испод његовог „бе-ем-веа” експлодирала бомба. Тај некадашњи полицајац је том приликом тешком рањен, а за подметачем експлозивне направе још се трага.

Непун месец пре ликвидације Амиџића, односно 9. септембра око 22 часа, на Новом насељу, у Улици браће Дроњак код броја 7 на паркингу је хицима из пиштоља убијен црногорски држављанин Жељко Булатовић (55). Сумња се да је мотив убиства освета. Жељко је отац Александра Булатовића, који је пре неколико година са Сашом Видовићем убио Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву. Полиција и даље интензивно трага за Булатовићевим убицом.

М. Бозокин

Д. Николић

Фото: Д. Николић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести