МУП демантује CarGo:Интервентна није ударила члана удружења

БЕОГРАД:  Министарство унутрашњих послова демантовало је данас наводе удружења CarGo да су припадници Интервентне јединице у Батајници ударили једног од чланова њиховог удружења. 
mup, tanjug mup
Фото: Tanjug/MUP, ilustracija

"Истичемо да смо шокирани лажним тврдњама које је удружење CarGo синоћ саопштавало у различитим облицима, почев од тога да је припадник Интервентне ударио пендреком у кук извесног члана CarGo све до финалне верзије ових лажних тврдњи да га је ударио возилом Интервентне јединице", наводе из МУП-а. 

Додаје се да су полицијски службеници јуче у Батајници били присутни по позиву Комуналне полиције и то ради спречавања нарушавања јавног реда и мира.Полицијски службеници, истиче се у саопштењу МУП-а, нису примењивали никаква полицијска овлашћења, средства принуде нити је било икаквог физичког контакта између присутних и полицијских возила.

"Ради се о апсолутним измишљотинама", закључује МУП.Удружење CarGo јуче је саопштило да се више од 500 грађана и чланова Удружења окупило у Батајници како би спречили "срамно и незаконито одузимање возила члану удружења и да је једног од њих, Момира Никчевића, ударио у кук пендреком припадник Интервентне јединице када је покушао да помогне колеги којем је позлило.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести