Михајловић не зна којим се аутомобилом возио директор “Коридора Србије” Зоран Бабић

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да не зна којим се аутомобилом возио директор “Коридора Србије” Зоран Бабић који је јуче повређен у саобраћаној несрећи код Дољевца, јер, како наводи, није видела извештај.
Udes kod Doljevca Foto: Tanjug/video
Фото: Удес код Дољевца Фото: Танјуг/видео

Она је истакла и да њено министарство није надлежно да проверава да ли се спроводи уредба о коришћењу ротација из 2013.године, која каже да блинкере могу да користе само највиши званичници.

“Заиста не знам да ли је возило којим се возио директор Коридора имало блинкере. Нисам видела извештај о томе. Министарство грађевинарства није надлежно да контролише да ли је та уредба спроведена”, рекла је Михајловић одговарајући на питање да ли се Бабић возио у аутомобилу подизвођача и да ли се поштује уредба о употреби ротације, јер се примећује да то користи велики број аутомобила. 

Она је рекла да је о свему сазнала из медија и истовремено изразила саучешће породици погинуле жене у несрећи код Дољевца, а повређенима да им што пре буде боље.

“Постоје институције које се баве истрагом, односно увиђајем.Важније је да упутимо поруку свима да се морамо придржавати прописа и возити безбедно. То је моја порука”, рекла је Михајловић.

Министарка је поручила да питања на које је она данас одговарала треба поставити другим институцијама, односно предузећима, почев од Коридора Србије.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести