Медији: Србин пронађен мртав у Бразилу, сумња се на убиство

Како преносе медији, у Бразилу је пронађен мртав српски држављанин М.Ј. (39).
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Тамошња полиција верује да је Србин убијен.

Према наводима локалних медија, тело је пре месец дана пронашла мештанка у каменолому недалеко од језера, које важи за туристичку атракцију.

"Жена је 5. маја приметила мртвог мушкарца са повредама по телу и одмах обавестила полицију. Поред леша нађен је и српски пасош. Због тога се претпоставља да је реч о држављанину Србије - рекли су из бразилске полиције тамошњим медијима и додали да је леш био у поодмаклој фази распадања ,преносе "Новости".

"Уочене су ране од метака, па се претпоставља да је жртва убијена хицима из ватреног оружја и то неколико дана пре него што је леш пронађен", наводе медији.

Како су додали, истражитељи су у језеру пронашли аутомобил за који се сумња да је припадао жртви.

Рониоци, који су претраживали језеро током увиђаја, нашли су возило и постоје индиције да се М.Ј. њиме довезао до Плавог језера. Међутим, остало је нејасно како је аутомобил завршио у води - наводе медији.

Током истраге утврђено је да је мушкарац из Зајечара у последњих десет година често долазио у ову латиноамеричку државу. Како се наводи, мушкарац је у Бразил одлазио од 2010. године, али није позназо да ли као туриста или као радник.

Тамошња полиција није још увек утврдила мотив убиства М.Ј, а потрага за убицом је у току.

"Све опције су отворене, а полиција је упутила апел грађанима да уколико неко има било какву информацију о злочину или жртви, то јави надлежнима, а они ће им гарантовати безбедност", преносе локални медији.

Иначе, како су раније писали медији из Јужне Америке, у Бразилу, поред осталих, делују и нарко-банде са Балкана, за које раде и Срби.

(B92)

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести