Максималне казне свима који крше прописе у време епидемије

БЕОГРАД:  Од проглашења ванредног стања у Србији, 15. марта, Друго основно јавно тужиластво у Београду је процесуирало укупно 15 особа због непоступања по здравственим прописима за време епидемије.
pravda, pixabay
Фото: pixabay.com

Портпарол тужилаштва Милица Љубичић рекла је Танјугу да је са једним лицем закључен споразум о прознању кривице, према шест окривљених је изречена мера забране напуштања стана (кућни притвор), против шест је поднета прекршајна пријава, док ће једно лице данас бити саслушано у тужиластву.

Ово тужиластво је такође данас поднело оптужни предлог против А.К. због извршења кривичног дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије и затражило да суд изрекне максималну казну затвора од три године.

“Друго основно јавно тужиластво наставиће да кроз координирани рад са другим надлежним органима и убудуће строго санкционише све који буду кршили закон и одлуке које се спроводе због заштите и очувања живота свих грађана и апелује на грађане да то не чине јер ће у супротном бити суочени са најстрожијим санкцијама”, поручују из Тужилаштва.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести