ЛАЦКОВИЋ ИЗНЕО ОДБРАНУ Жао ми је, погрешно сам реаговао

НОВИ САД:  Нисам крив и оптужницу не могу да признам јер се догађај који је обележио мој живот и живот моје породице, није тако десио. Мени је јако жао што је до овог догађаја уопште дошло, рекао је јуче на суђењу Ђорђе Лацковић (25) из Клења, код Богатића.
sudnica, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Он је оптужен за насиље у породици, јер се терети да је 12. марта 2019. године, у изнајмљеном стану у Косовској улици 4 у Новом Саду, нанео трешке телесне повреде својој тадашњој девојци Ивани Филиповић (23).

Лацковић је додао да је у оптужници од тужиоца представљен као монструм, као и од медија.

– Када бих могао да вратим време, све би било другачије, али, нажалост, не могу. Ја сам волео ту девојку, био сам повређен, и у том тренутку погрешно реаговао. Имам мајку и сестру, и поново кажем да ми је жао јер желим, пре свега, да укажем на то да ја поштујем жене и да нисам насилник – истакао је осумњичени Лацковић. 

Подсећамо, Ђорђе Лацковић је оптужен да је 12. марта у подстанарском стану у Косовској улици у Новом Саду, како се верује – у наступу љубоморе, брутално претукао своју тадашњу девојку Ивану Филиповић, наневши јој тешке повреде. Ивана је имала вишеструке преломе ребара, пробијена јој је плућна марамица, имала је опекотине од пегле и посекотине по ногама. Она је у болничкој постељи у Институту у Сремској Каменици провела осам дана.

Приликом изношења одбране, Лацковић је рекао да је кобног дана, односно 12. марта прошле године, када се и догодио немили догађај, био на послу када је добио поруку од непознате особе следеће садржине: „Што се твоја девојка прави луда и не враћа паре?”.

– Позаво сам Ивану, која ми је негирала да дугује новац. Црв сумње ми није дао мира и рекао сам да ћу доћи до зграде и да ме чека испред. Она је и даље негирала да некоме дугује новац и да се то неко шали са мном с лажног профила. Нисам имао намеру да се пењем у стан, али она је рекла до дођем да нешто поједем. Успут је почела да се правда да не дугује она него њен брат, а да је она требало да враћа дуг – рекао је Лацковић, и додао да је након тога позвао Иваниног брата и питао да ли њих двоје дугују неком неки новац. – Он је одговорио да не дугују, затим је ћутао, а потом рекао да то видим с Иваном и да је она узела паре од неког дечка из Мачванске Митровице. У том тренутку је стигла још једна порука у којој је писало: „Твоја девојка дугује још 200 евра камате, боље да се не прави луда да не би била Северина.” Нисам схватио поруку и тражио сам број телефона да се чујемо и да видим о чему се ради.

По његовим речима, када се чуо с мушкарецем, који се представио као Иван, сазнао је да је Ивана марта 2017. године позајмила од њега новац за море и да се он бави зеленашењем.

– Желим да напоменем да марта 2017. године нисмо ни разговарали о мору и да није било разлога да она позајмљује било какав новац. Када смо касније разговарали о мору, рекао сам да ћу све трошкове сносити ја – појаснио је оптужени.


Нисмо живели у ванбрачној заједници

Осумњичени Ђорђе Лацковић је јуче негирао да су он и оштећена Ивана Филиповић живели у ванбрачној заједници.

– Желим да додам да је мени Ивана била само девојка и да смо се забављали, а не ванбрачна супруга.

Он је појаснио да су се њих двоје упознали на друштвеној мрежи „Инстаграм” и да су се месец – месец и по дописивали, а након тога и видели. Неко време су се само дружили, да би након тога почели да се забављају.

Лацковић је нагласио да су стан у Косовској 4 изнајмили његови родитељи њему, када је пошао на студије.


Лацковић је нагласио да је, док је разговарао телефоном с момком ком је Ивана дуговала новац, био укључен спикерфон и да је Ивана током разговора покушала да отме телефон. У једном тренутку веза се прекинула, а Лацковић је изашао из стана и поново позвао дотичног Ивана, који је му је казао да је Ивана била с њим, да су имали интимне односе док је била с Ђорђем у вези и да дугује 450 евра које није хтела да врати. Такође је рекао да га је Ивана блокирала на свим друштвеним мрежама и да има снимке интимних односа који доказују њену неверу. Нагласио је да му је Ивана последњи пут дала рату у новембру.

– Кадав сам Ивану питао да ли је то тачно, она је, у неком стању хистерије, све порицала. Рекла је да је све исплатила у новембру. Када сам чуо то „новембар” свет ми се срушио. Све ми се скупило и почео сам да је тучем мувалицом. Почео сам да је ударам, она је узела пеглу с тепиха и ударила ме у груди, ја сам јој отео ту пеглу и почео да је ударам. Нисам знао да је пегла била врућа. Тукли смо се, гурнуо сам је и она је пала на радијатор. Стао сам јој на прсте, нисам јој скакао по прстима, како је наведено у оптужници, нисмо излазили из стана, нити се она закључала у купатило, све се догађало у дневној соби. Није тачно да је у било којем тренутку остала без свести – изјавио је Лацковић, и додао да, када је он кренуо из стана, Ивана није имала никаквих видљивих повреда.

Рекао јој је, како је навео, да не жели више да је види и да скупи своје ствари и исели се из стана, потом је узео кључеве и отишао на посао. 

– После неколико тренутака добио сам поруку од њеног брата „Да ли је могуће да си је претукао?” Када сам га позвао, рекао је да је Ивана у болници, да је задобила тешке повреде и да ће он да крене за Нови Сад с другарима. Рекао сам да ћу ја ићи да видим где је и како је, а он ми је рекао да не идем. Ипак сам отишао да је видим, али је тамо дошла полиција и лишила ме слободе – испричао је Ђорђе Лацковић на јучерашњем главном претресу.

Судско веће, којем председава судија Весна Еремин Ђорђевић, заказало је за 5. март следеће рочиште, на којем би требало, између осталог, да буде саслушана и оштећена Ивана Филиповић.

Д. Николић

 

eks
17.01.2020 • 11:04
Lacković - "nevinašce" .
EUR/RSD 117.5400
Најновије вести