Кријумчарио мигранте тинејџере у дуплом крову комбија

БЕОГРАД/БАТРОВЦИ: Цариници су у сарадњи с полицијом на граничном прелазу Батровци, спречили кријумчарење миграната - тинејџера у специјално направљеном дуплом крову комбија.
b
Фото: Uprava carina

У узаном простору дуплог крова комбија који је направљен за потребе кријумчарења људи, цариници су открили тројицу тинејџера од 12, 14 и 17 година, држављане Авганистана, који су у нехуманим условима транспортовани преко границе.

Случај је откривен око два сата после поноћи, када је на излазну страну прелаза Батровци пристигао комби суботичких регистарских ознака којим је управљао 38. годишњи украјински држављанин.

Захваљујући упорности цариника који су инсистирали да до детаља провере возило које им је било сумњиво, овај покушај кријумчарења деце је осујећен, а полиција је ухапсила кријумчара.

Цариници су се одлучили за детаљан преглед комбија јер је возило било сабласно празно, без пртљага, товара или било каквих ситница, што није уобичајно када се иде на дужи пут.

Возач – кријумчар је притом тврдио да се послом упутио у Португалију и ничим није реаговао када је екипа цариника започела детаљну контролу. 

Након што је вођа царинске екипе алатом куцнуо по светлу намењеном за осветљавање кабине, цео механизам је испао, што се не дешава уколико неко није дирао фабрички уграђен уређај.

Цариник је потом батерију усмерио кроз отворену рупу и угледао нечије око.

Тада је било сасвим јасно да се ради о кријумчару људи и да комби заправо има дупли кров, у ком је возач покушао да прокријумчари тројицу авганистанских тинејџера.

Простор намењен за кријумчарење људи био је толико узан да су мигранти у њему могли да се превозе једино под условом да леже.

Фото: Uprava carina

Када су га отворили, цариници су поред тројице тинејџера који су већ били видно исцрпљени, а најмлађи међу њима чак и са повређеном ногом, затекли и бројне флашице воде којима су они покушавали да се освеже током мучног пута.

Након што су откривени, возач и деца мигранти предати су полицији у даљу надлежност.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести