Кријумчарени парфеми и гардероба на Градини (фото)

ГРАДИНА: Цариници су у два случаја на Градини, у сарадњи са полицијом, спречили кријумчарење парфема, гардеробе, обуће и додатне опреме за мобилне телефоне, чија је вредност процењена на више од 10.000 евра.
Zaplenjeni dzemper/Uprava carina
Фото: Управа царина

У првом случају је 21. новембра детаљно прегледан камион домаћих регистарских ознака, који је из Турске ка Београду превозио фрижидере, у чијем је товарном делу поред онога што је уредно декларисано, откривено и 50 врећа и кутија пуних кријумчарене робе, саопштила је Управа царина.

Како се испоставило, возач камиона, 40-годишњи Пожаревљанин је негде у околини Софије пресекао царинску сајлу, како би од непознатих људи, који су га претходно позвали телефоном, узео на превоз до Србије непријављену робу. Како је сам написао у изјави, обећана му је надокнада од 500 евра, која је требало да му буде исплаћена по преласку границе, односно, по примопредаји робе и обављеном послу. 

Фото: Zaplenjeni parfemi/Uprava carina

У товару је откривено преко 600 парфема различитих познатих брендова и неколико хиљада различитих одевних предмета, обуће и женских торби. Међу гардеробом је највише било мушких и женских кошуља, хаљина, комплета, тренерки, фармерица, дуксерица, џемпера и различитог веша.

У неколико кутија били су спаковани пуњачи и слушалице за мобилне телефоне. 

Постоји сумња да део кријумчарене робе повређује и право интелектуалне својине познатих робних марки, јер на себи има њихове ознаке.

Против возача је покренут кривични поступак, а даљу истрагу у овом случају организованог кријумчарења преузела је полиција.

Други случај се догодио дан касније, када је у камиону новопазарских регистарских ознака, поред пријављене робе из Турске, намењене увознику у Београду, пронађено и више од 3.000 комада непријављене мушке, женске и дечје гардеробе, веша и чарапа. 

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести